VIER dit najaar gebouwd op stevigere fundamenten

woensdag 21 augustus 2013

De herfstprogrammering van VIER werd woensdag op een originele manier voorgesteld. Geen stijf gedoe, geen lange speeches, maar een leuke voorstelling in de Vilvoordse Guldenschaapstraat.

Voorbijgangers, die een bezoek brachten aan de wekelijkse woensdagmarkt vonden deze drukte wel leuk en konden zo hun favoriete BV's van dichtbij zien. De bedoeling van VIER is dan ook om met de zender meer naar de mensen en kijkers toe te gaan.


Onder de titel 'aanstekelijk want dagelijks' brengt VIER van maandag tot donderdag, vanaf 2 september, 'De Ideale Wereld', waarin Otto-Jan Ham surft op de deining van de actualiteit.

Het tiende seizoen van 'Komen Eten' wordt feestelijk afgetrapt door vier bekende voetbalvrouwen en verder dit najaar mogen de VIER-kijkers een feestelijk tiende seizoen verwachten. Bovendien pakt VIER ook uit met enkele verrassende themaweken.

Tomas Van Den Spiegel wordt nu nog beschouwd als 'De Slimste Mens ter Wereld', maar dit najaar zal zijn opvolger bekend zijn. Dat hij of zij wint in het feestelijke tiende jubileumjaar kan de pret alleen nog verhogen. Gastheer Erik Van Looy en zijn vaste juryleden Philippe Geubels, Bruno Vanden Broecke en Lieven Scheire ontvangen de kijker graag vanaf 2 september op weekdagen, laatavond.

Helemaal live is dan weer 'De Val van 1 Miljoen Live'. Dit bedrag krijgen de quizduo's voor deze gloednieuwe show in handen, het enige wat zij moeten doen om het geld te behouden, is acht meerkeuzevragen juist beantwoorden. Evy Gruyaert stelt de vragen en kalmeert de zenuwen vanaf zaterdag 31 augustus.

In 'Geubels en de Belgen' heeft Philippe Geubels het over je eerste kus, je tweede job en je laatste compleet uitgeregende vakantie, kortom over alles wat je in het leven al overkwam of nog moet overkomen, en dit vanaf 5 september elke donderdag.

In 'De Moestuin volgens Wim' zal Wim Lybaert het vanaf 31 augustus hebben over de oogst binnenhalen. En dit nieuwe seizoen toont hij ook welke heerlijke gerechten je op tafel kan toveren met eenvoudige ingrediënten uit de tuin.

In de tweedelige reeks, 'Onze dochter heet Delphine', praat Sybille de Seleys Longchamps openlijk over haar relatie met Albert. Op dinsdag 3 en 10 september.

Vanaf maandag 2 september brengt VIER ook een nieuwe reeks van 'De Rechtbank'.

'Ik Wil een Lief' is een reportagereeks over jonge Vlamingen die op zoek zijn naar een relatie, maar door hun fysieke of geestelijke beperking het erg moeilijk hebben. De reeks start op 17 september.

In het nieuwe seizoen van 'Vermist' zijn Stan Van Samang, Kevin Janssens, Marieke Dilles en Joke Devynck de hoofdcast, maar dit seizoen maakt ook Koen De Bouw zijn rentree. Het nieuwe seizoen gaat in première op het filmfestival van Oostende en is later dit jaar te zien op VIER.

Ook series als 'The Mentalist', 'Castle' en 'Elementary' komen dit najaar aan bod en op donderdag 5 september start de nieuwe serie 'Under the Dome'. Op vrijdagavond brengt de zender Film op VIER, straffe premières en ijzersterke filmklassiekers.

Tot slot is er dit najaar ook een hele brok sport met onder meer voetbal, de Superprestige en Formule 1.

VIER is er alvast van overtuigd dat hrt met dit menu een sterkere herfst dan vorig jaar tegemoet gaat.

Foto: © Roger Mortelmans 2013

DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
VIER

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers