Vernieuwing: VRT NWS gaat verder

dinsdag 23 augustus 2022
Foto: © VRT 2022

VRT NWS is de meest relevante nieuwsbron in Vlaanderen. Het merk wil elke Vlaming informeren over nieuws van dichtbij en veraf. Om die relevantie te behouden, zet de nieuwsdienst in op verschillende kanalen om zoveel mogelijk doelgroepen in Vlaanderen te bereiken.

De digitale kanalen zijn doorheen de jaren uitgegroeid tot de prioriteit.


Mobiele ervaring en gebruiksgemak staan centraal
De digitale touchpoints van VRT NWS willen dé bestemming zijn die elke Vlaming informeert en inspireert. Omdat de nieuwsgebruiker steeds meer op mobiele schermen zit - 80% gebruikt de app of mobiele website – krijgt de mobiele ervaring resoluut voorrang. Op app en site staat het gebruiksgemak centraal. We bezorgen de gebruiker een verrassende nieuwservaring op maat: de belangrijkste actuaverhalen worden in één oogopslag gebundeld, sportberichten komen in een nieuw Sporza-overzicht en iedereen kan kiezen voor gepersonaliseerd regionieuws.

Een dagelijkse podcast: Het kwartier
VRT NWS start op 29 augustus met de splinternieuwe dagelijkse podcast 'Het kwartier'. Lode Roels en Sofie Vander Donckt hosten je door de feiten en achtergrond bij drie nieuwsverhalen die raken en ertoe doen. Van de stijgende energiefactuur tot een nieuwe medische doorbraak. Van de chaos op onze luchthavens tot een intrigerende moordzaak. Met relevante vragen en verrassende inzichten. Eén kwartier luisteren wanneer het jou past, om een dag te kunnen meepraten over het nieuws. Elke weekdag nieuw vanaf 16.00 uur uur via de app van VRT NWS en VRT MAX.

Ook de vernieuwende digitale formats als 'Snapt ge mij nu?' en '#BelRiadh' krijgen na de successtart van vorig jaar een nieuw seizoen.

Nieuwe vormgeving
En als kers op de taart krijgt VRT NWS een volledig nieuwe vormgeving helemaal in lijn met de huisstijl van VRT en VRT MAX.

Nws.nws.nws, het tienernieuwskanaal van VRT NWS op Instagram, krijgt een volledig nieuwe look op 1 september met een heldere, duidelijke en aantrekkelijke vormtaal. Nws.nws.nws is de voorbije 3,5 jaar uitgegroeid tot de meest succesvolle nieuwsbron voor tieners in Vlaanderen en mag terecht het paradepaardje van VRT NWS genoemd worden. Ook de vormgeving van 'Het Journaal' en 'Laat' wordt opgefrist.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers