Vanaf maandag terug: 'Big Brother'!

zondag 3 januari 2021

Vanaf maandag 4 januari gaan vier Vlamingen en vier Nederlanders het experiment aan met de moeder der realityprogramma's: 'Big Brother'.

Wat gebeurt er als wildvreemde mensen, 100 dagen lang, zonder filters en social media, met elkaar samenleven en ondertussen 24/7 bekeken en beoordeeld worden door de kijker? Wat is perceptie en wat is realiteit? 'Big Brother' houdt zijn bewoners een spiegel voor en weet alles van ze. Maak kennis met de acht bewoners die in zijn huis gaan wonen.


Ziko, 34 jaar (Lokeren, België)
'Ik ben een teamplayer en zal de bemiddelaar van de groep zijn.'

Zeg je dansen, dan zeg je Ziko. Hij is choreograaf, runt zijn eigen dansschool en in 2019 is hij zelfs uitgeroepen tot Belgisch Kampioen Breakdance. Ziko zal de gangmaker van het huis zijn en hij ziet zichzelf als een echte teamplayer. Hij komt op voor de zwakkere mensen en heeft een groot hart. Voor Ziko is familie zeer belangrijk. Hij woont weer bij zijn moeder en steunt haarbij de verzorging van zijn zus met het syndroom van down. Ziko is heel open over zijn geloof. Hij bidt vijf keer per dag, maar als het te druk is overdag, haalt hij het ook wel eens ’s avonds in.

Liese, 28 jaar (Halen - België)
'Ik ben heel aanwezig, dat hebben mensen graag of dat hebben mensen niet graag.'

Liese uit Belgisch Limburg is een vrolijke flapuit, heeft een groot empathisch hart en een humoristisch kantje. Ze werkt als zelfstandig thuisverpleegkundige. Liese lijkt een braaf meisje, maar heeft wel degelijk een pittige kant. Irritaties kan ze niet voor zich houden, want haar gezicht spreekt boekdelen. De ontwapenende Liese doet mee voor de ervaring, maar wil ook graag met het geld naar huis. Liese vraagt haar moeder vaak om advies, dat zal in het huis niet kunnen. Ook zal ze haar vriend ontzettend missen, maar pakt dit avontuur met beide handen aan.

Naomi, 31 jaar (Mechelen - België)
'Mensen geven altijd commentaar, wat je ook doet, dus je kan maar beter iets doen wat je leuk vindt.'

De 31-jarige Naomi werkt in een vegan lunchbar in Mechelen. Ze noemt zichzelf het zonnetje in huis en laat mensen graag lachen. Vandaar dat ze ook gemakkelijk in groepen gedijt. Ze kan moeilijk liegen en houdt niet van mensen die achterbakse spelletjes spelen. Ze is zeer actief op sociale media en deelt veel met haar volgers. Naomi heeft best laat ontdekt dat ze niet alleen op mannen valt, maar echt op een persoon; niet op een geslacht. Als iemand grappig is, dan kan ze al heel snel verliefd worden.Wie weet lukt het deze biologe om haar medebewoners ervan te overtuigen veganistisch te gaan eten.

Thomas, 23 jaar (Etterbeek - België)
'Ik heb respect voor alles en iedereen.'

De studentikoze Thomas is gestopt met zijn studie en werkt nu met veel plezier als commercieel adviseur. Hij is fan van 'Big Brother' en heeft zin om dit nu zelf te gaan ervaren. Hij woont samen met zijn vrienden in een huis waar hij zijn eigen studio heeft. Met zijn positiviteit, vrolijkheid en sociale skills, maakt hij zichzelf onmisbaar in een groep. Thomas zal altijd aardig en lief zijn, maar zijn vrienden zal hij zorgvuldig zelf uitkiezen. Hij kan niet goed doen alsof en kan er niet mee omgaan als mensen niet oprecht zijn.

Daniëlle, 40 jaar (Made - Nederland)
'Het is tijd voor Daniëlle!'

Daniëlle is moeder van vijf kinderen en woont in een klein dorpje in Noord-Brabant. In het dagelijks leven is ze docent op het Hoger Beroepsonderwijs. Voor ze docent werd, werkte ze als consultant in het bedrijfsleven. Daniëlle is een pittige vrouw, staat altijd voor anderen klaar en heeft de afgelopen jaren weinig tijd voor zichzelf vrijgemaakt. 'Big Brother' is voor haar een break van het alledaagse en komt dus als geroepen.

Jowi, 25 jaar (Den Haag – Nederland)
'Ik ben al jaren fan van 'Big Brother': een droom die uitkomt!'

Jowi is acht jaar geleden naar Nederland verhuisd voor zijn studie. Hij groeide op op Curaçao en is opgevoed door zijn grootouders. Nu volgt hij als gedreven en slimme student een master in Finance and Investments. Hij heeft sinds kort een prille relatie en laat zijn vriend achter om het 'Big Brother' huis in te gaan.Hij is al jaren fan van 'Big Brother' en volgt van jongs af aan al verschillende buitenlandse versies op de voet. Misschien geeft dit hem wel de tactische voorsprong om 'Big Brother 2021' te winnen.

Nathalie, 23 jaar (Groningen – Nederland)
'Ik heb best een temperament en laat niet met me sollen.'

Nathalie is geboren in Thailand, maar woont sinds haar eerste levensjaar al in Groningen. Ze is opgegroeid met telefoon en social media, en is zelf benieuwd hoe ze het zal ervaren wanneer dit allemaal wegvalt. Nathalie gaat confrontaties niet uit de weg en zegt waar het op staat, maar heeft liever dat alles koek en ei is. Om de mening van anderen maakt ze zich niet zo druk, ze houdt van een lolletje en weet mensen altijd aan het lachen te maken.

Theo, 54 jaar (Amsterdam – Nederland)
'Je moet geen rol spelen, maar jezelf blijven.'

Hij is geboren in Friesland, maar inmiddels is Theo een rasechte Amsterdammer geworden. Hij runt zijn eigen klusbedrijf en zijn grootste trots is zijn zoon Sean. Hij spreekt hem veel en ze hebben een sterke, emotionele band. Theo is open, eerlijk en recht door zee. Hij heeft een enorm uitgesproken mening en gaat graag discussies aan. Hij heeft een grote mond, maar een klein hartje. Waar hij echt niet tegen kan, is onrecht en dat maakt hij dan ook meteen duidelijk. Theo is goed in het bewaren van geheimen, iets dat goed van pas kan komen in het 'Big Brother' huis.

Over 'Big Brother'
Ruim twintig jaar nadat 'Big Brother', de moeder der realityshows tot leven kwam, keert het grootste en bekendste tv-programma eindelijk terug naar de lage landen: VIER, RTL 5 en Videoland brengen 'Big Brother' vanaf maandag 4 januari terug op de buis. Het legendarische format is inmiddels uitgezonden in 66 landen en wordt wereldwijd nog altijd omarmd door miljoenen kijkers. In andere Europese landen is 'Big Brother' met een geslaagde revival bezig.

Wanneer?
De aftrap 'Big Brother: De Start' wordt gepresenteerd door Peter van de Veire en Geraldine Kemper en is op maandag 4 januari om 21.35 te zien in Vlaanderen op VIER.

Volg 'Big Brother'
Voor meer informatie over 'Big Brother', kijk op www.bigbrother2021.com en volg 'Big Brother' op Instagram en Facebook via @bigbrothernlbe.

'Big Brother: De Start', maandag 4 januari 2021 om 21.35 uur op VIER en VIER.be.

Neem alvast een kijkje in het nieuwe 'Big Brother'-huis:



Lees ook:
115 camera's én geen privacy: 'Big Brother' is terug! Maak kennis met de 8 deelnemers!
115 camera's in het nieuwe 'Big Brother'-huis
Dit is de startdatum van 'Big Brother 2021' op VIER

DOSSIER: Voorjaar 2021: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers