Vanaf maandag nieuw bij VTM: 'Vind mijn Familie'

donderdag 27 maart 2014

Familieleden die abrupt uit mekaars leven zijn verdwenen, verwanten die al jaren onvindbaar zijn of mekaar zelfs nog nooit hebben ontmoet, is een groot gemis bij veel Vlamingen. Maar zij koesteren een droom, namelijk om die bewuste persoon terug te vinden.

Vanaf maandag 31 maart doet Francesca Vanthielen en haar team er in 'Vind mijn Familie' alles aan om die droom te verwezenlijken door uit het oog verloren familieleden op te sporen en de familie te herenigen. Het gaat hier uitsluitend over familieleden, er moet een bloedverwantschap zijn.


'Voor vele mensen is het niet altijd gemakkelijk om zelf een verdwenen familielid op te sporen', zegt Francesca, 'vaak hebben zij te weinig informatie en weten niet hoe er aan te beginnen. In al onze cases hadden de betrokkenen reeds een lange zoektocht achter de rug. 'Vind mijn Familie' kan het verschil maken, er wordt veel tijd en middelen geïnvesteerd in de zoektocht en de ervaring van de redactie speelt natuurlijk een belangrijke rol.'

Het ontbreken van een bepaald familielid in hun leven wordt door de betrokkenen ervaren als een groot gemis. De zoektocht naar diegene die ze zo graag willen (terug)vinden is voor velen ook noodzakelijk om een hoofdstuk van hun leven af te sluiten of om een nieuw te beginnen.

Het terugvinden van het gezochte familielid is voor de betrokkenen een echte openbaring en betekent een keerpunt in hun leven, want leven met vragen weegt zwaar. 'Vind Mijn  Familie' is een echte reportagereeks geworden met twee cases per aflevering. De serie is gebaseerd op het succesvolle Nederlandse format 'Spoorloos', dat al ettelijke jaren te zien is bij de KRO.

'Vind mijn Familie', vanaf maandag 31 maart om 20.45 uur op VTM.

DOSSIER: Het tv-voorjaar van 2014

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers