Vanaf januari op En: 'Den Elfde van den Elfde'

dinsdag 15 december 2015

Op 11 november, den Elfde van den Elfde, wordt volgens de traditie in het gehucht Kerke de Prins Carnaval gewijd. Al 35 jaar is dat varkensboer Hubert Geunings, die tijdens de carnavalsweken de scepter zwaait in het dorp, dat dan tijdelijk Knorrendonk heet.

Er gelden dan de wetten van feesten en zuipen. Dit jaar loopt het echter anders af, want Hubert begint met zijn gezondheid te sukkelen en het wordt tijd om te zoeken naar een opvolger. Marie-José, de vrouw van Hubert, vindt het belangrijk dat de titel van Prins Carnaval in de familie blijft. Zoon Frank ziet zichzelf als waardige opvolger van zijn vader en ook dochter Yvonne voelt plots ook iets voor de titel. Maar niet alle dorpelingen denken daar zo over en in de familie zelf ontaardt de opvolgingskwestie in een verregaande rivaliteit. Wonden uit het verleden dreigen open te barsten en nieuwe schandalen en intriges kondigen zich aan.


Hubert Geunings wordt vertolkt door Jan Decleir  en zijn echtgenote Marie-José wordt gespeeld door Frieda Pittoors. Zoon Frank (Peter Van Den Begin) is buschauffeur en heeft één groot probleem: alcohol. Zijn echtgenote  Chantal (Alice Reijs) is pedicure en zijn steun en toeverlaat.

Dochter Yvonne (Eva Van der Gucht) is huisvrouw en haar echtgenoot Erik Van Lint (Bruno Vanden Broecke) is boekhouder en heeft een grote passie voor duiven.

Verder bestaat de cast nog uit Kamiel Gruzska, Joke Emmers, Jonas Vermeulen, Peter De Graef, Lukas Smolders en Mark Verstraete.

'Den Elfde van den Elfde' gaat over liefde, varkens en zingen, wanneer het al pratend niet meer lukt. De serie werd geschreven en geregisseerd door Alice Reijs en Tom Van Dyck. De dramareeks bestaat uit 7 afleveringen en het verhaal wordt gaandeweg steeds heviger.

'Den Elfde van den Elfde' wordt ook uitgezonden met audiodescriptie (AD), een extra commentaarstem waardoor blinden en slechtzienden mee kunnen volgen.

'Den Elfde van den Elfde', vanaf zondag 3 januari 2016 om 21.35 uur op Eén.

DOSSIER: Voorjaar 2016: alle plannen (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers