Vanaf 7 februari is er weer 'Tournée Générale' op Eén

dinsdag 22 januari 2013

Vanaf 7 februari trekken bierkenners Jean Blaute en Ray Cokes er tien weken op uit voor een nieuw seizoen van 'Tournée Générale' op Eén.

In de derde reeks gaan Jean en Ray op zoek naar trends en tradities in onze rijke en steeds levendigere biercultuur, een zoektocht die hen van Nederland door België naar Noord-Frankrijk leidt.


Met de kennis die ze vergaren, gaan ze aan de slag voor hun eigen nieuwe bier: de 'Tournée Générale Premium Tripel'.

Na twee succesvolle reeksen 'Tournée Générale' ondernemen notoire bierkenners Jean Blaute en Ray Cokes opnieuw een culinaire ontdekkingstocht. In de derde reeks gaan Jean en Ray op zoek naar trends en tradities in onze rijke en steeds levendigere biercultuur. Deze keer treden ze in het spoor van de trappisten. Het vertrekpunt ligt in Nederland en op hun weg naar Noord-Frankrijk komen ze langs de meest markante plaatsen die er voor bierminnaars in de Lage Landen te vinden zijn.

Jean en Ray trachten het geheim van de brouwende trappisten te ontsluieren en gaan op zoek naar de roots van het Belgische bier. Tegelijk houden ze de ogen open voor nieuwe smaken en innoverende bierconcepten, want de Belgische biercultuur is meer dan ooit volop in beweging. Onderweg ontmoeten ze gepassioneerde jonge brouwers, creatieve koks with attitude en vooral heel wat interessante vrouwen, die hen nog heel wat kunnen leren over bier en gastronomie.

Met die kennis op zak kunnen Jean en Ray opnieuw op zoek naar de perfecte receptuur voor hun eigen nieuwe bier: de Tournée Générale Premium Tripel.

'Tournée Générale', vanaf donderdag 7 februari om 21.05 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers