Vakbonden VRT doen stakingsaanzegging

dinsdag 18 april 2023

De e-mail van CEO Delaplace blijft nazinderen bij de VRT. De drie vakbonden bij de VRT, ACOD, VSOA en ACV, hebben een actieaanzegging ingediend over het ingevoerde 'spreekverbod'. Dat schrijft De Standaard.

Maandag lekte een e-mail van VRT-baas Frederik Delaplace aan het voltallige VRT-personeel uit in verband met de nieuwe regels rond communicatie naar de buitenwereld. Die zette snel kwaad bloed omdat de toon van het bericht weinig aan de verbeelding overliet. 'Wie lekt, vliegt eruit'. Daar kwam het op neer.


De vakbonden lieten dan al weten dat ze niet opgezet waren met de move van de CEO. En vandaag hebben ze daar een staartje aangebreid met een actieaanzegging.

'Mensen zijn na het spreekverbod van de ceo bang om hun nek uit te steken. We verwachten dus niet dat er morgen massaal een staking uitbreekt, maar we willen met deze actieaanzegging wel een duidelijk signaal geven aan de directie dat we niet akkoord gaan met de strengere regels. We willen daarover zo snel mogelijk een gesprek met de directie', aldus VRT-vakbondsman Wies Descheemaeker van het ACOD in De Standaard.

Bron: De Standaard


Lees ook:
CEO eist zwijgplicht: 'Angstcultuur bij de VRT'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Een boeiend verhaal van Robbie Robertson, de dit jaar overleden gitarist en songwriter van The Band, over het nummer The Night They Drove Old Dixie Down. We gaan naar Jamaica en duiken in de muzikale roots van Bob Marley. En songwriter Holly Knight schreef maar liefst negen nummers voor Tina Turner. Zij vertelt over hun samenwerking en de totstandkoming van onder andere 'The Best'.

'Top 2000: The Untold Stories', om 23.35 uur bij de NTR op NPO 3.

Dossiers