'Twee Zomers' vanaf vandaag wereldwijd op Netflix

vrijdag 3 juni 2022
Foto: Eén/VRT - © Panenka 2021

Vanaf vandaag is 'Twee Zomers' wereldwijd (buiten België) beschikbaar op Netflix. Zo zal de fictiereeks van Belgische bodem 222 miljoen abonnees kunnen bereiken in maar liefst 190 landen.

Het is de eerste keer dat een Vlaamse reeks op Netflix in zoveel talen (11) gedubd en ondertiteld (30) wordt. De serie werd begin dit jaar uitgezonden op VRT/Eén en werd op slag de best bekeken fictiereeks van de afgelopen jaren. Ook op VRT.NU brak 'Twee Zomers' het kijkcijferrecord en is daar nog steeds te bekijken.


De serie vertelt het verhaal van een groep boezemvrienden wiens vertrouwen in elkaar op de proef wordt gesteld wanneer een aantal van hen wordt afgeperst met iets dat dertig jaar eerder is gebeurd. De reeks speelt zich af op twee tijdsniveaus: in het heden en in de jaren negentig.

'Twee Zomers' kan uitpakken met ronkende namen als Koen De Bouw, Kevin Janssens, Ruth Becquart, Inge Paulussen, Herwig Ilegems, An Miller, Sanne Samina Hanssen en Tom Vermeir. Hun jongere zelf in de jaren negentig wordt vertolkt door acht nieuwe talenten: Tijmen Govaerts, Tine Roggeman, Felix Meyer, Lukas Bulteel, Vincent Van Sande, Louise Bergez, Marieke Anthoni en Bjarne Devolder.

Het scenario van 'Twee Zomers' werd geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten. Na het succes van Over water slaan ze dus opnieuw de handen in elkaar. Tom Lenaerts nam zelf voor de regie voor zijn rekening, samen met Brecht Vanhoenacker. De productie was in handen van Kato Maes.

'Twee Zomers' is een productie van Panenka voor Eén, in coproductie met Netflix. De reeks komt tot stand met de steun van de Belgische Tax Shelter en de Franse Tax Rebate voor Internationale Producties, in samenwerking met Année Zéro. De internationale distributie wordt verzorgd door FranceTV Distribution.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers