'Twee Zomers' oogst internationaal succes op Netflix

vrijdag 10 juni 2022
Foto: Eén/VRT - © Panenka 2022

Vorige week werd de Eťn-reeks 'Twee Zomers' van productiehuis Panenka internationaal gelanceerd op Netflix. En de eerste resultaten zijn ronduit verbluffend. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

'Twee Zomers' staat in maar liefst 34 landen in de top 10 van meest bekeken series op Netflix. Dat is het geval in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Canada, Spanje, Italië, Zweden en zelfs Argentinië, Urugay en Nieuw-Zeeland. In Nederland en Polen is 'Twee Zomers' de nummer 2 uit de top 10. In Oostenrijk en Duitsland staat de serie op de derde plaats.


Makers van 'Twee Zomers', Tom Lenaerts en Paul Baeten reageren verheugd. 'We zijn van onze sokken geblazen', klinkt het. Ook Ricus Jansgers, de directeur Content van de VRT, is opgetogen. 'Dit bewijst hoe straf onze Vlaamse fictieproducenten zijn', zegt hij in Het Laatste Nieuws.

'Twee Zomers' verschijnt in België pas in september op Netflix. De reeks is momenteel volledig te (her)bekijken op VRT NU.

Bron: hln.be

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo PowNed logo

Documentairemaker Sahar Meradji verkent de schokkende realiteit van Nederlandse jongeren die tijdens de coronacrisis door verveling steeds vaker naar drugs grepen en dat nu nog steeds doen. Ze proberen doordeweeks nog enigszins normaal te functioneren na uitputtende drugsmarathons in het weekend. Hebben deze jongeren nog veelbelovende toekomstperspectieven, of wordt dat steeds meer verdrongen door de gevolgen van hun gebruik? De documentaire werpt een onthullende blik op de rauwe realiteit die tot nu toe grotendeels onzichtbaar is gebleven.

'PowNed of View', om 21.25 uur bij PowNed op NPO 3.

Dossiers