'Twee Zomers' oogst internationaal succes op Netflix

vrijdag 10 juni 2022
Foto: Eén/VRT - © Panenka 2022

Vorige week werd de Eén-reeks 'Twee Zomers' van productiehuis Panenka internationaal gelanceerd op Netflix. En de eerste resultaten zijn ronduit verbluffend. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

'Twee Zomers' staat in maar liefst 34 landen in de top 10 van meest bekeken series op Netflix. Dat is het geval in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Canada, Spanje, Italië, Zweden en zelfs Argentinië, Urugay en Nieuw-Zeeland. In Nederland en Polen is 'Twee Zomers' de nummer 2 uit de top 10. In Oostenrijk en Duitsland staat de serie op de derde plaats.


Makers van 'Twee Zomers', Tom Lenaerts en Paul Baeten reageren verheugd. 'We zijn van onze sokken geblazen', klinkt het. Ook Ricus Jansgers, de directeur Content van de VRT, is opgetogen. 'Dit bewijst hoe straf onze Vlaamse fictieproducenten zijn', zegt hij in Het Laatste Nieuws.

'Twee Zomers' verschijnt in België pas in september op Netflix. De reeks is momenteel volledig te (her)bekijken op VRT NU.

Bron: hln.be

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'We Gaan er Allemaal Aan (zelfs Valerio Zeno)' (PowNed)

Valerio onderzoekt hoe reëel de dreiging van een nucleaire oorlog is. En vooral: als er een nucleair conflict ontstaat, hoe groot is dan de kans dat we er als mensheid aangaan? Wat blijkt? Zelfs tijdens de Cubacrisis in 1962 stond de wereld er beter voor dan nu. Een beperkt regionaal nucleair conflict kan al ons einde betekenen. Toch lijkt het alsof we vergeten zijn hoe angstaanjagend die wapens zijn. Valerio praat met wetenschappers, strategisch analisten en algeheel orakel Maarten van Rossem over verfrissende onderwerpen als de nucleaire winter, de doemsdagklok, failed states en het geheim van Volkel. En ja, er mag ook gelachen worden.

'We Gaan Er Allemaal Aan', om 21.30 uur bij PowNed op NPO 3.

Dossiers