'Twee Zomers' geselecteerd voor Séries Mania

dinsdag 15 maart 2022
Foto: Eén/VRT - © Panenka 2022

'Twee Zomers' is geselecteerd voor Séries Mania, het internationale televisiefestival in Lille (18 tot 25 maart 2022). De Vlaamse fictiereeks van productiehuis Panenka zal in competitie treden met tien andere internationale titels binnen de Panorama International sectie.

De eerste twee afleveringen zullen hun internationale première op 19 maart 2022 beleven in aanwezigheid van regisseurs Tom Lenaerts en Brecht Vanhoenacker.


De serie vertelt het verhaal van een groep boezemvrienden wiens vertrouwen in elkaar op de proef wordt gesteld wanneer een aantal van hen wordt afgeperst met iets dat dertig jaar eerder is gebeurd. De reeks speelt zich af op twee tijdsniveaus: in het heden en in de jaren negentig.

'Twee Zomers' hield Vlaanderen in de ban, met meer dan een miljoen kijkers per aflevering en een gemiddeld marktaandeel van 50%. Ook op VRT NU - waar de reeks integraal te zien is - was 'Twee Zomers' een dikke hit met ongeziene online cijfers (o.a. een miljoen starts op minder dan een week tijd).

'We hebben met heel ons hart aan 'Twee Zomers' gewerkt en zijn ongelofelijk fier op het resultaat en de mooie cijfers. We zijn blij dat we de reeks nu ook aan het internationale publiek kunnen voorstellen via onze selectie voor Séries Mania. 'Twee Zomers' gaat binnenkort een mooie toekomst tegemoet en zal in maar liefst 30 talen uitgebracht worden', aldus de makers en producenten van de reeks.

Séries Mania
Het televisiefestival Séries Mania is intussen aan haar twaalfde editie toe. De voorbije jaren werden meer dan eens Vlaamse reeksen onder de aandacht gebracht op het festival. Zo waren onder meer ‘Beau Séjour’, ‘Spitsbroers’, ‘Cordon’, ‘De Ridder’ en ‘Clan’ in het verleden al te zien op het festival.

In 'Twee Zomers' spelen Koen De Bouw, Kevin Janssens, Ruth Becquart, Inge Paulussen, Herwig Ilegems, An Miller, Tom Vermeir en Sanne Samina Hanssen de acht vrienden. Hun jongere zelf in de jaren negentig worden vertolkt door Tijmen Govaerts, Tine Roggeman, Lukas Bulteel, Vincent Van Sande, Louise Bergez, Marieke Anthoni en Bjarne Devolder en Felix Meyer. Het scenario van 'Twee Zomers' werd geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten. Tom Lenaerts nam zelf voor de regie voor zijn rekening, samen met Brecht Vanhoenacker. De productie was in handen van Kato Maes voor Panenka.

'Twee Zomers' is een productie van Panenka voor Eén (VRT), in coproductie met Netflix. De reeks kwam tot stand met de steun van de Belgische Tax Shelter en de Franse Tax Rebate voor Internationale Producties, in samenwerking met Année Zéro. De internationale distributie wordt verzorgd door France tv distribution. 'Twee Zomers' kan je nu integraal bekijken op VRT NU en binnenkort ook op Netflix.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers