TVvisie op de set van film 'F.C. De Kampioenen'

vrijdag 28 juni 2013

Vandaag werden bij Videohouse in Vilvoorde scènes gedraaid in het Kampioenencafé en in de keuken van Pascale voor 'F.C. De Kampioenen : de film'. De originele decors uit de televisiereeks 'F.C. De Kampioenen' werden met grote nauwkeurigheid nagebouwd, want de decors van de televisiereeks bestaan niet meer.

Na de binnenopnames in Vilvoorde moet nog slechts één opname gemaakt worden in Frankrijk. En dan is de film ingeblikt. De eerste opnames voor de bioscoopfilm vonden plaats in Frankrijk, want de Kampioenen reizen naar het land van onze zuiderburen voor het spelen van een vriendenmatch tegen Saint-Tin-Tin. Dit gebeurt op uitnodiging van Tartuffe, een vriend van Boma. De rol van antagonist Albert Tartuffe wordt gespeeld door Mike Verdrengh.


Alle hoofdacteurs van het 21e en laatste seizoen van 'F.C. De Kampioenen' zijn ook in de film te zien. De cast bestaat uit Marijn Devalck, Machteld Timmermans, Niels Destadsbader, Johny Voners, Loes Van den Heuvel, Ben Rottiers, Ann Tuts, Herman Verbruggen, An Swartenbroeckx, Danni Heylen, Tuur de Weert en Jaak Van Assche. Joyce Beullens kruipt in de huid van Carita, een liftend meisje dat De Kampioenen onderweg oppikken.

Voor het scenario van de film sloegen vier schrijvers de handen in elkaar, Hec Leemans, auteur van de populaire stripreeks van 'F.C. De Kampioenen', actrice An Swartenbroeckx (Bieke) die voor de reeks verschillende scenario’s schreef, Bart Cooreman, één van de scenaristen van de reeks en Johan Gevers, één van de regisseurs van de reeks.

De langverwachte film, gebaseerd op de populaire televisiereeks komt vanaf 18 december in de bioscoopzalen.

Foto: © Roger Mortelmans 2013

DOSSIER: 'F.C. De Kampioenen' - de film

volledig dossier
fcdekampioenen

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers