Topcast voor nieuw gevangenisdrama van VIER

maandag 18 juli 2016

Afgelopen week startten in Gent de opnames van een nieuwe dramareeks die zich afspeelt in een vrouwengevangenis. De nieuwe Vlaamse serie is gebaseerd op 'Wentworth' van de Australische tv-producent Reg Watson, de man die onder meer het wereldwijd succesvolle 'Neighbours' bedacht.

In Australië is de reeks aan een vierde succesvolle seizoen begonnen.


Ook de Vlaamse top-cast van deze reeks – geproduceerd door het productiehuis Marmalade in coproductie met FremantleMedia Belgium - is gezien het thema opvallend vrouwelijk: Ruth Becquart, Gilda De Bal, Evelien Bosmans, Charlotte Anne Bongaerts en Joke Devynck zijn maar enkele bekende namen die te zien zullen zijn in de nieuwe VIER-reeks.

De cast:

Veronique Dockx (Ruth Becquart)
Veronique aka Rosse is de nieuwelinge in Gent-West. Ze zit in voorarrest op verdenking van poging tot doodslag, nadat de stoppen zijn doorgeslagen en ze haar man David - die haar jarenlang heeft geterroriseerd en mishandeld - heeft proberen te verstikken.

Sam(antha) Beckers (Charlotte Anne Bongaerts)
Sam is de natuurlijke leider op de afdeling. Ze deinst er niet voor terug haar sexappeal uit te spelen om haar status te verstevigen.

Kat(leen) Jacobs (Gilda De Bal)
Kathleen aka Kat, is een ancien in Gent-West. Ze is een meester-manipulator die - samen met haar man Vincent - een machtig netwerk heeft uitgebouwd waarvan ze de touwtjes graag strak in handen houdt.

Sarah Van Marcke (Evelien Bosmans)
Sarah is beleidscoördinator. Haar taak bestaat erin om de gevangenen klaar te stomen voor de buitenwereld. Ze zet alles op alles om directeur van de instelling te worden.

Vera Deloo (Inge Paulussen)
Vera is adjudant van de directeur. Haar job betekent alles voor Vera. Daarnaast heeft ze geen leven, daar zorgt haar manipulatieve en overbeschermende moeder Rita voor.

Anja Vandael (Els Olaerts)
Anja is blokverantwoordelijke, zij is de gevangene die bemiddelt tussen de gevangenen en als hun woordvoerder optreedt. Binnen de gevangenismuren kan iedereen bij Anja terecht met bezorgdheden of problemen.

Sacha Hamid (Julia Ghysels)
Sacha ontfermt zich over Kya, het tweejarige dochtertje van haar zwaar verslaafde celgenote. In haar zie ze een tweede kans nadat ze hoogzwanger onder invloed van drugs en drank haar eigen kind verloor bij een ongeluk.

Steve De Wulf (Gert Winckelmans)
Cipier Steve is een gewezen beroepsmilitair. Hij lijdt aan PTSS (posttraumatische-stressstoornis) nadat hij in noodlottige oorlogssituaties collega's zag omkomen. Hij heeft het hart op de tong.

Tom Vrankx (Michaël Pas)
Tom is kwartierchef. Hij heeft zelf een zwaar verleden van drank en drugs. Hij heeft een punt gezet achter dat liederlijke leven toen hij Christel Wouters ontmoette.

Fiona Jovanovic (Greet Verstraete)
Fiona aka Smalle is een imposante verschijning. Ze is de hondstrouwe rechterhand van Sam Beckers.

Farah Tahiri (Tatyana Beloy)
Farah heeft een relatie met Sam, en daar komen ze openlijk voor uit. Ze is introvert, zacht van aard en onvoorwaardelijk trouw aan Sam.

Linda Dhondt (Kadèr Gürbüz)
Linda is één van de vrouwelijke cipiers. Ze is kritisch ingesteld en neemt doorgaans geen blad voor de mond.

Luna Moreels (Anna De Ceulaer)
Luna is de dochter van David Moreels en Veronique Dockx. Als Veronique in de gevangenis belandt en haar vader haar niet goed kan opvangen, begint Luna te rebelleren.

Harry Van den Broeck (Lucas Van den Eynde)
Harry is Regionaal Directeur, een afgevaardigde van het Directoraat-Generaal Penitentiaire Instellingen. Hij is een alfamannetje met slechts één doel voor ogen: scoren bij zijn oversten.

Malika Diallo (Ashley Ntangu)
Malika is de zwaar drugsverslaafde celgenote van Sacha en biologische moeder van de tweejarige Kya.

Patsy Van Lancker (Veerle Dobbelaere)
Patsy is binnen en buiten de gevangenismuren de rechterhand van Kat Jacobs en bij uitbreiding een getrouwe van de ganse clan Jacobs.

Kevin Jacobs (Lukas Bulteel)
Kevin is de zoon van Kat en Vincent Jacobs. Hij staat op het punt het leiderschap van het netwerk van de familie Jacobs over te nemen.

Lindsey Moens (Laurence Roothooft)
Lindsey is een drugsverslaafde- en koerier, zowel binnen als buiten de gevangenismuren. Buiten de muren is ze ook de alleenstaande moeder van de 10-jarige Lisa.

Christel Wouters (Joke Devynck)
Christel is directeur van Gent-West. Ze is streng, maar rechtvaardig én ervaren in haar job. Ze is getrouwd met kwartierchef Tom Vrankx.

'Gent-West' (werktitel) zal ten vroegste op VIER te zien zijn in het voorjaar van 2018. Vooraf zal de reeks voor Telenet-klanten worden aangeboden die beschikken over een Play of Play More pakket.


Lees ook:
VIER filmt in Gent dramareeks over vrouwengevangenis - VIDEO
VIER

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers