Tien nieuwe programma's en verrassende gezichten op Canvas

dinsdag 13 augustus 2013

Dinsdag stelde Canvas de plannen voor het najaar voor. En de netmanager van Canvas, Mark Coenen, is heel tevreden dat zijn zender het zo goed doet. Het is ook het enige VRT-net dat echt in zomerproducties heeft geïnvesteerd met ondermeer 'Boudewijn' en 'Land in de Kering', die overigens uitzonderlijk goed gescoord hebben.

Ook wat het najaar betreft zal Canvas resoluut een eigen koers varen: eigentijds, eigenwijs en karaktervol.


Nieuwe programma’s en nieuwe gezichten
Geschraagd door actua, duiding en sport komen er tien nieuwe eigen productiereeksen. De kijkers mogen verrassende nieuwe gezichten verwachten, een groot aantal eenmalige eigen producties en vaste waarden. En er wordt gestreefd naar vastheid in het programmaschema.

Eén van de blikvangers in het najaar is de nieuwe talkshow 'Alleen Elvis Blijft Bestaan' waarin Thomas Vanderveken praat met boeiende gasten. In 'Karakters' brengt Ben Crabbé een reeks intimistische interviews met eigenzinnige sportpersoonlijkheden. Wie iets meer van de wereldeconomie wil weten, stemt af op 'Econoshock 2.0', waarin Michaël Van Droogenbroeck de wereldeconomie wikt en weegt, vijf jaar na de crisis.

'Nooit Meer Dezelfde' portretteert mensen waarvan het persoonlijk leven na een bepaalde gebeurtenis ingrijpend is veranderd, 'De Leraarskamer' gaat op zoek naar sterke verhalen en 'De Troep' verzamelt onvergetelijke verhalen over de verplichte legerdienst. Met 'Red Star Line' ziet de kijker hoe 2,5 miljoen Europeanen vanuit Antwerpen emigreerden naar de VS en met 'Nicaragua' brengt  Luc Vrydaghs een straffe roadmovie.

Stijn Van de Voorde gaat in 'Man over Boek' op een geheel eigen wijze aan de slag met boeken en in 'Naar de Top' probeert een groep jonge gasten van een Brusselse boxclub een Zwitserse berg te beklimmen. 'DocView' is dan weer de nieuwe verzamelnaam voor korte reeksen en eenmalige reportages, gemaakt door mensen die voor de Canvaskijkers een referentie zijn.

Nieuwe reeks afleveringen
Bart Peeters gaat nog eens over lijken in het tweede seizoen van 'Een Laatste Groet' en er komen nieuwe reeksen van onder meer het onvolprezen 'Belpop', en 'Headliners'.

Vaste waarden komen terug
Vanaf september gaan 'Terzake', 'Reyers Laat', 'Panorama', 'Villa Politica', 'Vranckx' en 'Login' ook weer in 'top gear'.

Ook sport komt aan bod
Uiteraard worden de sportliefhebbers niet vergeten met 'Extra Time', de Europa League, de Belgische Bekercompetities en de thuiswedstrijden van de Rode Duivels, de Memorial, het WK Wielrennen, het EK Basketbal bij mannen en het EK Volleybal bij mannen en vrouwen.

Voor een overzicht van alle programma's en het najaarsschema: klik HIER!

Foto: © Roger Mortelmans 2013

DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
Canvastv

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers