'Thuis' eindigt de week met een schokkende onthulling

vrijdag 2 juni 2023
Foto: VRT 1 - © VRT 2023

Vorige maand werd de 'Thuis'-wereld stevig door elkaar geschud: superschurk Chris Geerinckx (Danny Timmermans) pleegde zelfmoord en nam zijn aartsvijand en publiekslieveling Harry Peeters (Stan Van Samang) mee in het graf.

Even leek het alsof de rust was teruggekeerd: de grote schurk was er niet meer. Maar dat is buiten Chris’ snode plannen gerekend. Zijn rechterhand blijkt gewoon nog doodleuk rond te lopen. Maar wie is die handlanger? Dat blijkt niemand minder dan zijn dochter te zijn: kersverse politieagente Maïté Santens (Sara Gracia Santacreu).


Zo vader, zo dochter
Onschuldige en flirterige Maïté, de nieuwste aanwinst binnen het politiekorps van Dieter en Tim, blijkt alles behalve onschuldig te zijn. Ze is de dochter én handlanger van schurk Chris Geerinckx.

Eindelijk wordt duidelijk hoe Chris zo lang onder de radar kon blijven: hij werd beschermd door zijn dochter die voor de politie werkte. Wat haar verdere plannen zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Zal haar bedrog ooit uitkomen of komt ze ermee weg?


Tweede verdachte opgepakt in moordonderzoek Alexander
En alsof de onthulling van Maïté niet spannend genoeg is, doet 'Thuis' er nog een schepje bovenop. Een nieuwe verdachte in het moordonderzoek van Alexander wordt opgepakt. En die verdachte is brave advocaat Dries Van Aken (Yemi Oduwale). Volgens de politie werd hij herkend op de plaats delict. En Dries? Die volgt de politie plichtsbewust. Heeft Dries de moord écht op zijn geweten of slaat de politie opnieuw de bal mis?

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Geknipte Gast' (foto: BNNVARA - © Nozem Films 2021)

Zanger Ernst DaniŽl Smid heeft sinds 2017 de ziekte van Parkinson. In de kappersstoel bij ÷zcan Akyol vertelt hij over zijn hersenoperatie, waardoor de klachten van de ziekte minder geworden zijn. Maar hij vertelt ook dat zijn wereldje inmiddels erg klein is geworden. Volgens Ernst DaniŽl is dat zijn eigen schuld. Hij verwijt zichzelf dat hij te weinig oog heeft gehad voor mensen om zich heen en te egoÔstisch is geweest.

'De Geknipte Gast', om 21.05 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers