'Team Scheire' zoekt opnieuw tips voor levensveranderende uitvindingen

woensdag 30 januari 2019

Lieven Scheire is een man met een missie: voor een tweede reeks van 'Team Scheire' wil hij opnieuw met de hulp van wetenschap en technologie de levenskwaliteit van een aantal heel bijzondere mensen verbeteren.

Daarvoor doet hij beroep op zijn team van moderne uitvinders of 'makers': ingenieurs, wetenschappers en programmeurs, die in het eerste seizoen van 'Team Scheire' enkele magische uitvindingen hebben gerealiseerd.


Een levensveranderende uitvinding zoals het unieke landbouwvoertuig voor Bart, die door een snowboard-ongeluk in een rolstoel zit, een fotografie-app voor de blinde Monique, oplossingen om de fietsveiligheid te verbeteren, om een demente man terug wat zelfstandigheid geven: het team spaarde kosten noch moeite.

Lieven en zijn collega’s kunnen niet wachten om opnieuw dromen te realiseren in het tweede seizoen van 'Team Scheire' en zijn daarom op zoek naar uw verhalen, vragen en tips.

Kent u iemand die de hulp van Lieven en zijn team kan gebruiken? Ziet u  grote of kleine noden bij iemand in uw buurt? Al uw tips zijn welkom op teamscheire@sputnik.be.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers