'T.' achter tralies in derde seizoen 'Professor T.'

woensdag 22 augustus 2018

Frankrijk, AustraliŽ en Duitsland kunnen al een jaar genieten van de avonturen van 'Professor T.', in TsjechiŽ is hij nog een nieuwigheid, maar hier in BelgiŽ is het al reikhalzend uitkijken naar het laatste, derde seizoen.

Nadat de briljante - en de soms ook iets te directe - politieconsultant Jasper Teerlinck, alias professor T. (Koen De Bouw), eind vorig seizoen de corrupte commissaris Serge Lauwers neerschoot om zijn grote liefde Christina Flamant te beschermen, begint seizoen 3 met professor T. achter tralies.


Het verblijf in de gevangenis blijft een helse beproeving voor een man met autisme en smetvrees Maar langzamerhand zal professor T. zijn nieuwe leven omarmen. Meer nog, hij pikt een oude gewoonte weer op wanneer een medegevangene beroep op hem doet om zijn onschuld te bewijzen. De populariteit van de professor binnen de gevangenis groeit en gevangenen staan letterlijk in rij voor een consultatie. Niet alleen de medegevangenen maar ook de Federale Gerechtelijke Politie doet terug beroep op de diensten van professor T.

Na een onthullende getuigenis van zijn moeder staat het leven van de professor echter opnieuw op zijn kop. De getuigenis rijt het verleden terug open en doet Jasper de donkerste tijd uit zijn leven - zijn vaders zelfmoord - herbeleven. Samen met ex-commissaris Flamant verdiept T. zich in wat voor hem het ultieme dossier wordt. Tijdens zijn onderzoek ontdekt de kijker in dit finale seizoen samen met professor T. hoe deze traumatische gebeurtenissen zijn persoonlijkheid hebben gevormd en hem tot de unieke professor hebben gemaakt.

Dertien afleveringen lang kruipt Koen De Bouw weer in de huid van Professor T. Leen Roels, bekend van 'In Vlaamse Velden' en 'Witse' maakt dit seizoen haar debuut als inspecteur Saskia Vogels, de eigenwijze nieuwkomer in het team van de Federale Gerechtelijke Politie naast Steve Geerts. Daarnaast keren vaste waarden als Carry Goossens, Herwig Ilegems, Tanja Oostvogels, Steve Geerts, Goele Derick, Viviane De Muynck, Kim Hertogs en Barbara Sarafian terug naar de eigenzinnige wereld van professor T.

Reeks 3 van 'Professor T.' met open audiodescriptie wordt simultaan met de uitzendingen op Eén gebracht op kanaal Eén+. De reeks werd geregisseerd door Indra Siera, naar een idee van Paul Piedfort.

Aflevering 1 - De troonopvolger (deel 1)
Nadat professor T. in koelen bloede een hoofdinspecteur van de politie heeft neergeschoten, komt hij in de gevangenis terecht. Terwijl hij wacht op nieuws over een voorlopige vrijlating, probeert hij te overleven in zijn nieuwe omgeving. Al snel merken de andere gevangenen op dat de vreemde professor geen doorsnee gevangene is. Bij de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen wordt commissaris Flamant op non-actief gezet zolang het onderzoek van Intern Toezicht loopt. Ondertussen onderzoeken hoofdinspecteur Rabet en inspecteur Van Humbeeck de moord op een binnenschipper.

'Professor T.', vanaf 9 september elke zondag om 21.20 uur op Eén.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers