Sven de Leijer is terug met nieuw seizoen 'Vrede op Aarde'

zaterdag 23 december 2023
Foto: VRT 1 - © VRT 2023

Geen kerstvakantie zonder het warme dekentje van 'Vrede op Aarde'. Vanaf zondag 24 december ontvangt Sven de Leijer opnieuw tal van bekende gasten in zijn gezellige studio.

Sven blikt samen met die gasten op zijn onnavolgbare manier terug op het voorbije jaar. Wat was het beste, meest bizarre, grappigste of ontroerendste van 2023? Onder andere Matteo Simoni, Kristel Verbeke, Koen Wauters, Linde Merckpoel, Aaron Blommaert, Jacotte Brokken, Wim De Vilder, Pommelien Thijs, Thibaut Courtois, Natalia, Luca Brecel en Gloria Monserez komen langs.


Geen 'Vrede op Aarde' zonder de prestigieuze 'Vrede op Aarde'-awards in de chalet in de Ardennen. En dus ook niet zonder de vakkundige jury. Sven en gastvrouw Soe Nsuki ontvangen in de chalet Fien Germijns, Tom Waes, Kathleen Cools, Nathalie Meskens, Sepideh Sedaghatnia, Amir Bachrouri, Dominique Persoone en Martin Heylen, onder leiding van juryvoorzitter Jan Peumans. Welke personen, gebeurtenissen en thema’s van 2023 verdienen een speciale award? Onder andere voor Feest van het jaar, Sportpersoonlijkheid van het jaar, Nederlandstalige hit van het jaar, Wetstraatrel van het jaar, Comeback van het jaar en Royaltynieuws van het jaar deelt de vakkundige jury een prijs uit.

Naast dat debatteren, en uiteraard ook wat feestvieren en lekker eten, duikt de jury ook op in chaletversies van programma’s als 'Interview met de Geschiedenis', 'De Verhulstjes', 'Het Hoge Noorden', 'Los het op', 'De wekker' van StuBru en 'Het Swingpaleis'. Wat dat precies wordt, ontdekt de kijker in 'Vrede op Aarde' tijdens de kerstvakantie op VRT 1.

Chalet challenges op VRT MAX
Op VRT MAX krijgen de kijkers dan weer een heerlijke extra portie van de jury in de Chalet challenges. Alle juryleden krijgen in de chalet een bijzondere uitdaging van Soe en moeten die tussen het debatteren en degusteren door ongemerkt tot een goed einde brengen. Als dat lukt, krijgen ze een gepersonaliseerde 'Vrede op Aarde'-award. Wie van hen slaagt in hun opzet en mag naar huis met een trofee?

Op oudejaarsavond zorgt 'Vrede op Aarde' voor een feestelijk aftelmoment net voor middernacht. In de studio luidt Pommelien Thijs het nieuwe jaar muzikaal in, en komen ook Bockie De Repper en Riadh Bahri langs bij Sven.

'Vrede op Aarde', vanaf zondag 24 december elke avond op VRT 1 en VRT MAX (het uitzenduur is afhankelijk van de datum).

'Chalet Challenges', vanaf woensdagavond 27 december volledig te bekijken op VRT MAX.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers