Subsidie voor film 'F.C. De Kampioenen' geweigerd

donderdag 20 december 2012

De kans dat er een bioscoopfilm komt van 'F.C. De Kampioenen' is alweer kleiner geworden. Dinsdag besloot het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) om geen subsidie aan het project toekennen. Producent Skyline had 350.000 euro gevraagd.

Het VAF wil geen geld besteden aan een film rond 'F.C. De Kampioenen'. Dat heeft de organisatie dinsdag beslist. Volgens Gazet van Antwerpen had producent Skyline een subsidie van 350.000 euro gevraagd. Volgens Eric Wirix van Skyline wordt het nu moeilijk om de film alsnog te maken. 'Een film over 'F.C. De Kampioenen' is een puur Vlaams verhaal, zonder coproductiemogelijkheden.'


Wirix geeft toe dat de tijd begint te dringen, wil het project alsnog gerealiseerd worden. 'Veel tijd hebben we niet meer. Alle acteurs waren beschikbaar, maar dat geldt maar tot het einde van 2013. Hebben we tegen dan geen film gemaakt, dan komt hij er niet meer', zo zegt hij nog in Gazet van Antwerpen.

Bron: gva.be


Lees ook:
VRT ontkent zekerheid omtrent film 'F.C. De Kampioenen'

DOSSIER: 'F.C. De Kampioenen' - de film

volledig dossier
fcdekampioenen

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers