Streamz zet samenwerking met HBO en HBO Max verder

maandag 9 januari 2023
Foto: © Streamz 2022

De samenwerking tussen Streamz en HBO zal in 2023 verdergezet worden. Naast de veelvuldig gelauwerde films en series van HBO, zullen ook nog steeds titels van HBO Max aangeboden worden op het Vlaamse streamingplatform.

Dankzij het verdergezette partnership zal Streamz dit jaar nieuwe topreeksen lanceren zoals: 'The Last Of Us', 'The Idol' en de vervolgseizoenen van onder andere 'Succession' en 'And Just Like That...'. 'Streamz blijft zo de allerbeste internationale titels aanbieden in Vlaanderen', zegt Bart De Groote, CEO van Streamz.


Sinds de lancering in het najaar van 2020 bood Streamz naast veel lokale titels ook internationale reeksen en films aan, onder meer dankzij de samenwerking met het Amerikaanse HBO. In mei 2021 werd deze samenwerking uitgebreid naar titels van HBO Max met meer exclusieve content. Deze succesvolle samenwerking zal nu in 2023 verdergezet worden.

Bart De Groote, CEO van Streamz: 'Door de samenwerking met HBO en HBO Max blijft Streamz het allerbeste internationale entertainment, films en series aanbieden in Vlaanderen. Het is voor fans van internationale content dan ook erg goed nieuws dat Streamz in 2023 een reeks nieuwe HBO titels zal lanceren. Naast onze focus op lokale fictie, kunnen we hierdoor nog meer exclusieve internationale reeksen aanbieden.'

'We zijn verheugd om onze samenwerking met Streamz te verlengen, die de afgelopen jaren een geweldige partner is geweest om mee samen te werken. Door deze hernieuwde samenwerking bieden we de Belgische consument premium en iconische content aan van de meest innovatieve entertainmentmerken ter wereld', zegt Guillaume Coffin - Head of Content Licensing, Affiliates & Advertising Frankrijk, Benelux & Afrika, Warner Bros. Discovery.

'Naast hoogkwalitatieve lokale fictie blijft er in Vlaanderen een grote vraag naar internationaal entertainment van uitmuntende kwaliteit. De verderzetting van de samenwerking toont aan dat onze aanpak voor de lanceringen van HBO titels in Vlaanderen, zoals 'House of the Dragon', 'Euphoria' en 'The White Lotus', succesvol zijn en dat deze series probleemloos hun weg naar het Vlaamse publiek vinden', aldus Dorien Rausch, head of content van Streamz.

Vooruitkijkend op het nieuwe jaar, zijn dit de meest spraakmakende premières en terugkerende HBO en HBO Max series voor 2023. Eén van de hoogtepunten in januari zal de premiere van de HBO original-serie 'The Last of Us' zijn. Daarnaast zijn er nog andere nieuwe titels zoals 'The Idol' en 'White House Plumbers'. Series als 'True Detective: Night Country', 'The Gilded Age' , 'Perry Mason, 'Barry', 'Julia', 'Succession, Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty', Somebody Somewhere' en 'And Just Like That...' keren volgend jaar terug met gloednieuwe seizoenen.

De negendelige HBO original-serie 'The Last of Us' verschijnt verschijnt op 16 januari 2023. Het verhaal speelt zich af 20 jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd. Joel (Pedro Pascal), een geharde overlevende, wordt ingehuurd om het 14-jarige meisje Ellie (Bella Ramsey) uit een quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een brute en hartverscheurende reis waarbij ze samen de VS moeten doorkruisen en van elkaar afhankelijk zijn om te overleven. De reeks is gebaseerd op de veelgeprezen gelijknamige videogame, ontwikkeld door Naughty Dog exclusief voor de PlayStation-platforms. Bekijk hier de trailer.


HBO Max is een streamingplatform dat entertainment van topkwaliteit biedt, met het grootste aanbod aan series, films en specials van iconische merken als HBO, Warner Bros. en DC, evenals Max Originals en blockbuster-films. Het platform werd in mei 2020 in de Verenigde Staten gelanceerd en introduceerde in juni 2021 een lager geprijsde advertentie ondersteund platform. HBO Max is momenteel beschikbaar in 61 landen en begon in 2021 met de wereldwijde uitrol in markten in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, gevolgd door Europese lanceringen in Scandinavië, Iberia, Nederland en Centraal- en Oost-Europa.

HBO is een van de meest gerespecteerde en innovatieve entertainmentmerken ter wereld en levert iconische, bekroonde programma's via de HBO lineaire kanalen en het direct-to-consumer streamingplatform HBO Max®, dat beschikbaar is in 61 landen over de hele wereld. VS, Latijns-Amerika en Europa. HBO, een onderdeel van Warner Bros. Discovery, biedt een uitgebreide reeks programma's met recente populaire titels als 'House of the Dragon', 'The White Lotus', 'Euphoria', 'Insecure' en 'Succession', en iconische titels, waaronder 'Game of Thrones', 'The Sopranos', 'Sex and the City', 'Band of Brothers' en 'The Wire'.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland n melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers