Streamz lanceert nieuwe docuserie 'Chasing Beauty: Perfectie te Koop?'

donderdag 11 augustus 2022
Foto: © Streamz 2022

Hoe ver zou je gaan in de zoektocht naar perfectie? Dat is de vraag die gesteld wordt in een nieuwe documentairereeks op Streamz.

Steeds meer vrouwen en mannen kiezen voor esthetische chirurgie en onderzoek toont aan dat de vraag enkel zal blijven groeien in de komende jaren. De documentaire onderzoekt of de stap om dit soms gevaarlijke traject aan te gaan in deze huidige maatschappij misschien te klein is geworden. Dit aan de hand van getuigenissen van negen jonge vrouwen en mannen en de kennis van drie experten.



In de docu worden 9 jonge vrouwen en mannen gevolgd die hun blik op het huidige schoonheidsideaal en plastische chirurgie geven: DJ en zangeres Anouk Matton, reality ster Yasmine Pieraerds, internationaal model Céline Bourgeois, pornoactrice Jada Sparks, Ex On The Beach deelneemster Imke Roose, kapster Amélie Desmedt, reality ster Diaz Pena Verlez, leerkracht Jelena Topalovic, borstimplantaatpatiënte Liesl en Julie, de moeder van Sharida die in Turkije overleed ten gevolge van haar operatie.

Daarnaast zijn er ook drie experten die hun kijk op de groeiende wereld van plastische chirurgie geven. Dit zijn Professor dr. Blondeel die hoofd plastische chirurgie aan UZ Gent is, psycholoog en seksuoloog Ina Van Ransbeeck en dr. Chelly Maes, expert digitale media en onderzoeker aan KULeuven.

'Chasing Beauty: Perfectie te Koop?' is een productie van Het Konijn in samenwerking met Streamz. De vijfdelige docureeks zal vanaf 12 augustus te zien zijn op Streamz.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers