Streamz kondigt twaalfde en laatste seizoen van 'D5R' aan

woensdag 14 december 2022
Foto: © Streamz 2022

De populaire jongerenreeks 'D5R' is toe aan een twaalfde en laatste seizoen. Al sinds 2014 kunnen jongeren de avonturen van Amber, Kyra, Leyla, Vincent en Wout volgen terwijl ze samen opgroeiden. Aan het studentenleven van de vijf vrienden komt een einde en daarmee ook aan de reekS.

'D5R' is een realistische fictiereeks over vijf jongeren die elkaar kennen van school, maar ook daarbuiten onafscheidelijk zijn. Hun levens, karakters en verhalen zijn uit het leven gegrepen.


Het einde van het studentenleven is in zicht. Amber, Leyla, Kyra, Wout en Vincent staan op een kantelpunt in hun leven. Wout is uitgekeken op zijn job, hij zoekt uit wat hij met zijn toekomst wil doen. Vincent wordt slachtoffer van gaybashing. Hij vindt het moeilijk om zijn weg terug te vinden na het verlies van Jonas. Kyra, Leyla en Amber worden gestalkt en voelen zich onveilig op straat én in hun eigen huis. Kyra probeert haar prille relatie in stand te houden. Om hun persoonlijke problemen te overwinnen, moeten ze steun vinden bij elkaar. Zijn de vrienden er écht altijd voor elkaar?


'D5R' is een realistische fictiereeks over vijf jongeren die elkaar kennen van school, maar ook daarbuiten onafscheidelijk zijn. De serie, en zijn fans, groeide op met de personages. Thema’s zoals vriendschap en relaties komen daarbij uitgebreid aan bod, maar ook maatschappelijke topics zoals catfishing, sexting en drugsmisbruik worden aangekaart. Dit alles maakt de reeks tot een iconische reeks voor zijn generatie. In dit laatste seizoen krijgen we nog één keer een blik in de turbulente levens van de studenten.

'D5R' is een Streamz Original geproduceerd door Warner Bros ITVP Belgium. Het negende seizoen is vanaf 21 december 2022 beschikbaar op Streamz. Ook de vorige seizoenen, én de bioscoopfilm 'D5R: De Film' zijn integraal terug te vinden op het streamingplatform.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers