Start opnames tweede seizoen 'The Missing' met Vlaams talent

donderdag 18 februari 2016

De opnames van het tweede seizoen van de met CZAR TV gecoproduceerde BBC-reeks 'The Missing' zijn van start gegaan in BelgiŽ.

Naast de internationale acteurs Tchéky Karyo, David Morrissey en Keely Hawes zullen we ook talent van eigen bodem zien zoals Filip Peeters, Marc Van Eeghem en Anemone Valcke. 'The Missing' zal net zoals het eerste seizoen gecoproduceerd worden door Eurydice Gysel en Koen Mortier voor CZAR TV.


Het eerste seizoen van 'The Missing' bracht het dramatische verhaal van Tony en Emily Hugues (James Nesbitt en Frances O'Connor) die ongewild in een mediastorm terechtkomen na het verdwijnen van hun vijfjarige zoontje Oliver, tijdens een gezinsvakantie in Frankrijk in 2006. Acht jaar later weigert Tony nog steeds om de zoektocht naar zijn zoon op te geven. En wanneer hij na jaren zoeken weer op een spoor stuit, wekt dit ook de interesse van de Franse onderzoeker Julien Baptiste (Tchéky Karyo), die het onderzoek naar de verdwijning destijds leidde.

De acteur Tchéky Karyo zal in het tweede seizoen zijn rol als detective Julien Baptiste hernemen. De serie volgt Sam en Gemma (David Morrissey en Keely Hawes) wiens dochter in 2003 verdween. In 2014, duikt de Britse Alice Webster, na 11 jaar terug op in haar Duitse geboortestad. Waar is ze geweest en wie heeft haar vastgehouden? Deze geheel nieuwe zaak zal de duistere emotionele verwarring verkennen die optreedt wanneer het vermiste kind waar je zo naar verlangde opeens terug is. Opnieuw volgt de vertelling twee tijdslijnen en wordt een misdrijf onderzocht waarbij we een netwerk van personages leren kennen die allen getekend zijn door dezelfde gebeurtenissen.

Het scenario van het tweede seizoen van 'The Missing' werd weer ontwikkeld door Harry en Jack Williams, met deze keer in een regie van Ben Chanan. In de belangrijkste rollen zien we o.a Tchéky Karyo ('The Missing I'), Keeley Hawes ('The Tunnel'), Roger Allam ('Endeavour') en Laura Fraser ('Breaking Bad'). Naast het gegeven dat een deel van de opnames in België zullen plaatsvinden zullen we ook Vlaamse acteurs in de serie zien zoals Filip Peeters ('The Team'), Marc Van Eeghem ('In Vlaamse Velden') en Anemone Valcke ('Vriendinnen').

Ook achter de schermen vinden we een aantal professionals van bij ons terug in leidinggevende functies zoals Eurydice Gysel en Koen Mortier als coproducenten, Koen Fransen (productieleiding), Lili Dangvu (haar en make-up), Wim De Waegenaere (locatiemanagement), Luc Cuveele (sound engineer), Olivier De Laveleye (SFX), Ruben Hermans (art direction), Roel Tanghe (gaffer) en Bo Molderez (key grip).

De zeer succesvolle eerste serie van 'The Missing' kreeg internationaal lovende kritieken en onderscheidingen. De reeks ontving vier BAFTA Television Awards nominaties, twee Golden Globe nominaties en een nominatie bij zowel de Critics Choice Television Awards als de Primetime Emmy Awards.

'The Missing' is een productie voor de BBC van New Pictures in samenwerking met Two Brothers Pictures. Belgische coproducenten zijn Czar TV, VRT en BNP Paribas Fortis Film Finance dat instond voor de financiering via de Belgische Tax Shelter. De reeks kwam mede tot stand met steun van het Screen Flanders economisch fonds, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams Minister van Economie Philippe Muyters en Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Perfecte Plaatje Op Reis' (RTL 4)

De zes fotografen staan voor dag en dauw op om het magische ochtendritueel van de monniken in Chiang Mai vast te leggen. Na dit moment van bezinning komt Tijl met het nieuws dat ze vandaag nog door zullen reizen naar het zuiden van Thailand. Maar niet zonder een tussenstop in.... Bangkok! Tijdens een wilde nacht shoot op uitgaansstraat Khao San Road trekken de fotografen alles uit de kast.

'Het Perfecte Plaatje op Reis', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers