SPOILER! Dit zijn de winnaars van 'Love Island 2023'

zondag 17 september 2023
Foto: © Streamz 2023

De winnaars van het vierde seizoen 'Love Island' werden zaterdag bekend gemaakt. Na vier weken van intens samenzijn, gaan zij niet alleen met 25.000 euro naar huis maar ook met elkaar.

Het verliefde koppel, dat elkaar in de eerste aflevering al leerde kennen, eindigde vanavond op de eerste plaats. De kijkers, die via de 'Love Island' app konden stemmen, besloten dat Kimmy en Kengi hun favoriete duo was. Op de tweede plaats kwamen Garbi en Junar, op de derde plaats Nycole en Jonna.Kengi begon zijn 'Love Island' avontuur met Nycole, die hem tot de 'prins' van de villa doopte. Wanneer Kimmy als eerste bombshell binnenwandelt, bekent ze al snel dat Kengi voor haar op nummer één staat en bij de herkoppeling beslist ze om voor hem te gaan. Sindsdien waren ze onafscheidelijk tijdens hun 'Love Island' avontuur. Een paar onzekerheden in het begin houden hen niet tegen om steeds opnieuw voor elkaar te kiezen. De rupsen, zoals Kimmy ze noemt, ontpoppen zich tot fladderende vlinders in de buik. Ze gaan de ultieme test aan tijdens Casa Amor, maar geen enkel andere bombshell doet hun standvastigheid wankelen. Bij Kengi’s terugkomst vraagt hij dan ook of Kimmy officieel zijn vriendin wil zijn. Ook de andere islanders zagen de sterke band tussen hen twee en verkozen hen tot het koppel met de grootste kans op ware liefde. Het sprookje van de Love Island-prins en prinses kan beginnen!

De weg van Garbi en Junar
Garbi kwam op dag één de villa in, maar vond er niet meteen haar perfect match. Ze startte het seizoen in een koppel met Jonna, maar het was al snel duidelijk dat haar nieuwe 'bestie' Nycole een sterkere band met hem had. Wanneer de broer van Jonna, Kevin, de villa binnenstapte als bombshell had ze voor het eerst een sterke klik. Hoe beter ze elkaar leerden kennen, hoe meer beiden voelden dat ze misschien toch niet elkaars perfect match waren. Tijdens Casa Amor stonden ze er dan ook allebei voor open om de bombshells beter te leren kennen. Enter Junar! De Nederlandse bombshell had enkel ogen voor Garbi en betoverde haar vanaf het eerste moment. Wanneer hij de vraag kreeg om zijn perfecte vrouw te omschrijven, zei hij resoluut: 'Garbi'. Op korte tijd groeiden de twee naar elkaar toe en al snel werd er gesproken over vlinders in de buik. Niets of niemand kon hen van elkaars zijde doen wijken.

Het liefdespad van Nycole en Jonna
Ze wandelden op dezelfde dag de villa binnen en Jonna koos bij de eerste blik al meteen voor Nycole. Zij was echter minder overdonderd en stapte naar voren voor 'prins' Kengi. Nadat die dan weer voor bombshell Kimmy ging, bleef Nycole in de eerste aflevering alleen achter en werd ze naar huis gestuurd. Tot Holly daar een stokje voor stak en haar een tweede kans gaf. En gelukkig maar, anders hadden de twee nooit hun weg naar elkaar terug gevonden. Wat volgde was een turbulente weg voor de tortelduiven. Want hoewel de liefde al snel tussen hen opbloeide, lukte het maar niet om samen in een koppel te belanden toen Gala als bombshell de villa binnenkwam. Net wanneer ze terug bij elkaar terecht kwamen en de gevoelens sterker en sterker werden, was daar Casa Amor. Casa Amor bleef bij beiden nazinderen, zeker na de Movie Night, maar dwong de twee tot open en eerlijke gesprekken met elkaar waar ze sterker dan ooit uitkwamen.

'Love Island' is een productie van ITV Studios Netherlands voor Streamz en Videoland. Het vierde seizoen is in België exclusief te zien op Streamz. Ook de voorgaande seizoenen zijn op de streamingdienst beschikbaar.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'90 Day Fiancé' (TLC)

De trouwdag van Gino en Jasmine is eindelijk aangebroken. Clayton is bang dat Anali niet bij het altaar zal verschijnen. Citra's vader wijst de christelijke ceremonie van Sam en Citra af. Nikki hoopt dat ze Justin kan vertrouwen als ze Moldavië verlaat. Sophie is de ruzies tussen Rob en haar moeder beu.

'90 Day Fiance', om 20.30 uur op TLC.

Dossiers