'So You Think You Can Dance: The Golden Edition' dit najaar op VTM

zondag 18 augustus 2013

Tussen het grote aanbod van compleet nieuwe formats zie je dit najaar ook een aantal vertrouwde programma's terugkeren.

De grootste dansfanaten waren al lang op de hoogte, maar ook voor liefhebbers van entertainment of, ruimer gezien, zelfs van kunst en topsport is er goed nieuws: 'So You Think You Can Dance' is dit jaar inmiddels aan haar vijfde editie toe. En dat laten VTM en RTL niet zomaar voorbij gaan.


Golden Ticket voor de juryfavorieten
De vierkoppige jury Dan Karaty, Jan Kooijman, Euvgenia Parakhina en Ish Aït Hamou gaan in dit jubileumjaar weer samen met de kijker en met scherp oog voor detail op zoek naar de meest favoriete danser van de lage landen. Net als moderne danseres Els, hiphopper Floris, prima ballerina Nina en hiphopper Frederic zal ook de vijfde winnaar alle genres moeten aankunnen en de opdracht van de choreografen met verve kunnen vertalen in een prachtige dans.

Al vijf jaar op rij drukt de jury haar waardering en enthousiasme voor de beste audities uit met een ticket naar de volgende ronde. In dit jubileumseizoen beloont ieder jurylid zijn of haar favoriete danser bovendien met iets dat nóg waardevoller is: het felbegeerde Golden Ticket. De vier kandidaten die erin slagen om op zijn minst één jurylid omver te blazen, ontvangen daarvoor een ticket dat hen rechtstreeks toegang verleent tot de bootcamp in het buitenland, voor een deelnemende danser dus een gift van onschatbare waarde.

Om dit Golden Ticket te bemachtigen, hoeft de kandidaat dus slechts één jurylid te overtuigen. Gemakkelijk... of net niet, want ieder jurylid heeft maar één ticket om uit te delen. En niet wetende hoeveel audities van topniveau er nog volgen, laten de juryleden zich niet zomaar verbazen door de eerste de beste danser.

Zijn de dansers dit jaar 'hot or not'? Bepaal zelf!
De populaire danswedstrijd van Nederland en Vlaanderen is voor menig dansliefhebber hét hoogtepunt van het tv-jaar. Gelukkig hoeven ze niet meer te wachten tot de zomer voorbij is om kennis te maken met al het nieuwe aanstormend danstalent. Nu al kan de kijker meer dan veertig audities bewonderen op de website van VTM en op de VTM-app.

Onder de gloednieuwe webpagina of deelapplicatie 'Hot or Not' zijn binnenkort álle audities van de deelnemers integraal terug te vinden. Waan je bovendien even een professioneel jurylid en bepaal zelf welke dansers 'Hot or Not' zijn. Surf naar de website of download de VTM-app, bekijk de volledige audities en bestempel ze stuk voor stuk als 'Hot' indien je een danser graag in de liveshows ziet, of 'Not' als je helemaal geen fan bent van de performance.

Opvallende kandidaten uitgelicht
Hoewel de 'Hot or Not'-score geen enkele invloed meer heeft op de keuze van de echte jury, is het toch fijn om zelf het eindoordeel te mogen vellen. Zo heb je de vrije keuze om de girly hiphop van Bob als origineel of veel te vrouwelijk te beoordelen, of de dansende dokter Sophie je weet te bekoren, en of Woei je raakt met zijn experimentele auditie. En als je dan toch bezig bent, laat dan zeker ook je oog even vallen op de breakdance act van Miguel en vooral op die van zijn elfjarige stiefdochter Synn, die tot op vandaag de hoogste 'Hot'-score wist te behalen.

Een aanrader om zeker al te bekijken, is de auditie van de Deen Johan:


Hoewel geen enkel jurylid het bij zijn entrée had kunnen voorspellen, brengt hij een prachtige balletchoreografie op een nummer van Metallica. Aan jou de keuze tussen 'Hot' of 'Not', maar de échte jury is alvast overtuigd, vooral voorzitter Dan Karaty. And the first golden ticket goes to…?

'So You Think You Can Dance: The Golden Edition', vanaf zondag 1 september op VTM.


Lees ook:
Bekijk de eerste audities van 'So You Think You Can Dance' (filmpje!)

DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers