Setbezoek '#LikeMe': 'Gigantisch succes nooit durven hopen' - FOTO'S

zondag 18 augustus 2019

Vrijdag 16 augustus werd de pers uitgenodigd in het PTS Boom voor een setbezoek van '#LikeMe', de immens populaire Ketnet-reeks waarvan momenteel het tweede seizoen wordt opgenomen.

Niemand had vorig jaar durven hopen dat de serie zo'n bom zou worden. Maar het tegendeel is intussen bewezen.


Maarten Janssen, netmanager Ketnet: 'Ketnet investeert heel hard in Vlaamse fictie. Deze zomer zijn er de opnames voor een nieuwe reeks van 'Dag Sinterklaas' en in Molenbeek filmen we een nieuwe spannende fictiereeks 'Hoody'. Bovendien komt er een nieuw seizoen van 'Campus 12'. We draaien een nieuwe, tweede, bioscoopfilm van 'Nachtwacht', en dus ook het langverwachte tweede seizoen van '#LikeMe'.'

'Ongeveer een jaar geleden waren we hier om de reeks voor te stellen. En vanuit Ketnet hadden we nooit durven hopen dat dit zo'n gigantisch succes zou worden, al van aflevering 1. Iedereen lijkt de reeks in zijn armen hebben te gesloten. Niet alleen kinderen, maar ook ouders, grootouders enz. '#LikeMe' is heel snel echt een familiemoment geworden. Ik denk dat Vlaanderen een beetje warmer geworden is door '#LikeMe'. De reeks heeft voor een lach en een traan gezorgd, maar ook voor heel veel meezing momenten', aldus de netmanager van Ketnet.

Gemiddeld keken er per aflevering zo'n 300.000 mensen naar '#LikeMe', met een marktaandeel op de Ketnet-doelgroep (4-12) van meer dan 70 percent. Dat is dus écht gigantisch, zo klinkt het bij Ketnet. Ook op Youtube loopt '#LikeMe' als een trein. De clips van de reeks halen er, in combinatie met de Ketnet-app, zo'n 15 miljoen views. En daar doen ze in Vlaanderen hun petje voor af. De '#LikeMe'-cd werd intussen al zo'n 30.000 keer verkocht en staat dus nog steeds in de top 3 van de Ultratop. Een heus 'gigasucces' waarmee Ketnet bijzonder blij is.

Verwachtingen nieuw seizoen hoog gespannen
De lat voor het nieuwe, tweede, seizoen van '#LikeMe', ligt dus hoog. De beproefde ingrediënten romantiek, jaloezie, intriges enz. zijn uiteraard terug. Maar de vaste cast wordt aangevuld met enkele nieuwkomers. En die zorgen uiteraard voor wat extra stof om het tweede seizoen nog aantrekkelijker te maken. Bij de jongeren maken onder meer de Nederlander Danny Dorland als Scott Klijnen en Sali Haidara als Maria Hernandez hun opwachting. Bij de volwassen cast komen onder anderen Amaryllis Uitterlinden en Karen Damen erbij. Ook Greet Rouffaer speelt een rol die best wat stof zal doen opwaaien. En pittig detail: de zoon van Rouffaer, Elias Mentzel, is de regisseur van '#LikeMe'.

Karen Damen is alvast erg enthousiast over haar deelname aan '#LikeMe': 'Ik speel in '#LikeMe' een eventplanner, maar meer kan ik daar nog niet over zeggen. Ik ben wel heel blij dat ik mag deel uitmaken van dit project. Ik heb een zoon van 9 jaar en die is superfan van de reeks. Ik moet lachen als hij loopt te zingen van 'Ik ben een vrouw', en ik vind het fantastisch dat hij de liedjes van Get Ready en Yasmine leert kennen.'

Het nieuwe seizoen van '#LikeMe' wordt pas in het voorjaar van 2020 uitgezonden op Ketnet. Maar dat betekent niet dat het tot dan stil blijft rond de populaire Ketnet-serie. Deze zomer is '#LikeMe' volop op tour met meer dan 60 optredens doorheen Vlaanderen. Ze zijn genomineerd voor de Radio 2 Zomerhit én in het voorjaar komen er weer '#LikeMe'-concerten in de Lotto Arena. Momenteel vijf shows en de tickets gaan aan een recordtempo de deur uit.'

Wanneer '#LikeMe' weer op Ketnet te zien is, wordt later bekend gemaakt.

TVvisie was aanwezig op de set van '#LikeMe'. Bekijk hier de foto's.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers