'Salamander' vanaf maandag te zien op Nederlandse themazender

maandag 11 augustus 2014

De En-serie 'Salamander' zet haar verovering van het buitenland verder. Na een succesvolle passage op BBC Four, is de reeks met in de hoofdrol Filip Peeters vanaf volgende week te zien op de Nederlandse themazender RTL Crime.

Vanaf maandag 18 augustus zendt het digitale themakanaal RTL Crime als eerste in Nederland de Vlaamse hitserie 'Salamander' uit. Wekelijks zullen er drie afleveringen van de populaire serie achter elkaar te zien zijn vanaf 21.00 uur. 'Salamander' was in België een groot succes met gemiddeld 1,4 miljoen kijkers per aflevering. Ook internationaal doet de serie het goed, zo is ‘Salamander’ ook uitgezonden door BBC Four.


In de eerste aflevering van de serie worden 66 kluizen, waarvan de eigenaars tot de grootste machthebbers van het land behoren, leeggeroofd in de kleine private familiebank Jonkhere in Brussel. De daders laten geen enkel spoor achter. Om geen paniek te zaaien, besluiten de gedupeerden de zaak te verzwijgen.

Eén man krijgt echter lucht van het zaakje: hoofdinspecteur Paul Gerardi van de FGP Brussel, gespeeld door Filip Peeters. Als Gerardi de zaak verder wil onderzoeken, wordt hij acuut op non-actief gezet. Dit weerhoudt hem er echter niet van door te blijven zoeken. Maar wanneer niet alleen de machtigen van het land maar ook de krakers achter Gerardi's identiteit komen, staat zijn leven op het spel…

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL 4 logo RTL4 logo

Programma waarin Beau van Erven Dorens iedere aflevering twee bijzondere gasten ontvangt in het prachtige Toscane. Beau neemt zijn gasten mee op pad, met de glooiende heuvels, schilderachtige dorpjes en weelderige wijngaarden als decor. De ideale setting voor boeiende gesprekken en leuke activiteiten. Beau ontvangt Davina Michelle en Edwin Evers.

'Casa Di Beau', om 20.30 uur op RTL 4.

Dossiers