'Salamander 2' voor het eerst te zien in Londen

dinsdag 28 november 2017

Vandaag gaat het langverwachte tweede seizoen van de Eén-serie 'Salamander' in première tijdens de C21 International Drama Summit in Londen. De eerste aflevering wordt er exclusief voorgesteld aan een professioneel publiek (B2B) door Skyline Entertainment en internationale distributeur Beta Film.

De publieke wereldpremière van Salamander zal doorgaan op maandag 18 december tijdens het Are You Series? festival in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel.


C21 International Drama Summit
C21 organiseert jaarlijks zijn International Drama Summit, een internationale conferentie waar de wereldtop van producenten, zenders en distributeurs van fictie verzamelen. Dit jaar verwacht de organisatie meer dan 1400 leidinggevenden uit alle takken van de tv-wereld. Tijdens de drie dagen durende conferentie komen tal van sprekers aan bod (BBC, Netflix, HBO e.a.) en worden series van over de hele wereld exclusief voorgesteld aan professionelen. 'Salamander 2' zal hier voor het eerst worden geïntroduceerd door Jan Theys van Skyline Entertainment en Justus Riesenkampff van Beta Film.

'Salamander '
In dit nieuwe seizoen trekt de moord op een politieke balling uit de Afrikaanse staat Kitangi de aandacht van hoofdinspecteur Paul Gerardi (Filip Peeters). Hij ontdekt een samenzwering rond het bezit van diamantmijnen en is er als enige van overtuigd dat de ontbonden groep Salamander daarbij betrokken is. Maar door het onderzoek komen zijn leven en dat van zijn dochter op het spel te staan….

'Salamander 2' kan rekenen op een getalenteerde cast met Filip Peeters in de rol van hoofdinspecteur Gerardi. Daarnaast keren ook Leah Thys, Wim Opbrouck, Koen Van Impe en Tine Reymer terug en is er een glansrol voor Violet Braeckman, die in het eerste seizoen debuteerde als Gerardi's dochter. Het scenario voor het 10-delige tweede seizoen werd opnieuw geschreven door Ward Hulselmans ('Witse', 'Stille Waters', 'De Indringer'). De regie was ook dit keer weer in handen van Frank Van Mechelen ('Witse', 'De Rodenburgs', 'Groenten uit Balen', 'De Hel van Tanger').

Het eerste seizoen van de thrillerreeks kon op heel wat waardering rekenen, zowel in Vlaanderen als daarbuiten. 'Salamander' bereikte in het voorjaar van 2013 gemiddeld maar liefst 1.700.000 kijkers op Eén, was als eerste Vlaamse reeks te zien op BBC en Netflix en werd aan meer dan 30 landen wereldwijd verkocht.

'Salamander 2' is een reeks van Skyline Entertainment (groep De Mensen) voor Eén, in samenwerking met Gardner and Domm, met de steun van VAF/Mediafonds en de Tax Shelter maatregel van de federale overheid en medegefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers