'Salamander 2' vanaf zondag 7 januari op Eén

dinsdag 19 december 2017

Precies vijf jaar nadat Eén de bijzonder gemaakte eerste reeks van 'Salamander' op de kijker losliet, start vanaf 7 januari het lang verwachte tweede seizoen. Deze tweede reeks werd in wereldpremičre voorgesteld tijdens het 'Festival Are You Series' in Bozar Brussel.

Ook in het tweede seizoen speelt hoofdinspecteur Paul Gerardi de hoofdrol en raakt hij betrokken bij een complot op het hoogste niveau. Dit keer draait de samenzwering rond het bezit van diamantmijnen.


Gerardi is als enige overtuigd dat de ontbonden groep Salamander daarbij betrokken is. De tentakels zouden zelfs reiken tot in het  kabinet van de Eerste Minister. Gerardi start een onderzoek en zo zet hij zijn leven en dat van zijn dochter op het spel.

De ploeg van de tweede reeks blijft grotendeels dezelfde met Ward Hulselmans als scenarist en Frank Van Mechelen als regisseur. In de cast keren behalve Filip Peeters als Gerardi ook onder meer Leah Thys, Wim Opbrouck, Koen Van Impe en Tine Reymer terug. Er is ook een glansrol weggelegd voor Violet Braeckman, die in het eerste seizoen debuteerde als Gerardi's dochter.

'Salamander' kon de afgelopen jaren op heel wat (inter)nationale waardering rekenen en werd verkocht aan meer dan dertig landen. Het was ook de eerste Vlaamse reeks die te zien was op BBC en Netflix. Het nieuwe verhaal is goed voor tien weken opperste suspense.

In de eerste aflevering wordt Paul Gerardi opgeroepen voor een moord in de Brusselse wijk Matongé. Slachtoffer is Léon Tchité, politiek tegenstander van generaal Bombé, rebellenleider in de Afrikaanse staat Kitangi, een voormalige Belgische kolonie. Bij het lijk werd een adresboekje gevonden met namen en adressen in code.

De moordenaar heeft tijdens zijn vlucht een auto-ongeval gekregen en Paul Gerardi ontdekt in het ziekenhuis dat het gaat om een lid van Salamander.

'Salamander', vanaf zondag 7 januari om 21.35 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers