Ruth Joos en Wilfried de Jong presenteren nieuw boekenprogramma op Canvas

donderdag 11 februari 2021

Ruth Joos en Wilfried de Jong zijn de presentatoren van het nieuwe boekenprogramma 'Brommer Op Zee' waarin ze wekelijks schrijvers en dichters interviewen over hun werk.

De programmatitel verwijst naar het bekende verhaal van de schrijver J.M.A. Biesheuvel. Online gaat 'Brommer Op Zee' verder als leesclub. Samen met een maandelijks wisselende host lezen kijkers een boek en gaan daarover met elkaar in gesprek.


Ruth Joos is al jaren toonaangevend in haar interviews met schrijvers uit binnen- en buitenland. Ze had een eigen cultuurmagazine, is veelgevraagd op literaire festivals en presenteert om de week 'De Ochtend' op Radio 1.

Nederlander Wilfried de Jong presenteerde al verschillende televisieprogramma’s voor de VPRO waaronder 'Pakhuis De Jong', 'Holland Sport' en 'Fotostudio De Jong'. Hij was drie jaar de interviewer bij 'Zomergasten' en is één van de vaste presentatoren van het journalistieke radioprogramma 'Met het Oog op Morgen' op NPO Radio 1. Hij schrijft boeken (fictie/non-fictie) en heeft een wekelijkse column in NRC.

Eindredacteur Jikke Wechgelaer: 'Wilfried de Jong is een begenadigde en originele interviewer met een grote liefde voor boeken. Ruth Joos maakte vele cultuurprogramma’s in Vlaanderen en is een doorgewinterde boekenkenner en lezer. Er hangt een bijzondere chemie tussen die twee. Ze kennen elkaar al langer en zijn goed op elkaar ingespeeld. De liefde voor boeken spat er vanaf.'

'Brommer Op Zee', vanaf zondag 18 april om 20.00 uur op Canvas en om 19.25 uur bij de VPRO op NPO 2.

DOSSIER: Voorjaar 2021: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers