Rugbyfan en CEO John Porter kondigt op eigenzinnige wijze Six Nations Rugby uitzendingen aan

donderdag 2 februari 2023

Zaterdag start het grootste jaarlijks terugkerende rugbytoernooi van het noordelijk halfrond: het Six Nations Rugby Championship. Dat toernooi zal in Vlaanderen te zien zijn via Play Sports – het sportpakket van Telenet.

Het is de CEO van Telenet zelf die – zeer uitzonderlijk - de hoofdrol speelt in een promofilmpje om de uitzendingen aan te kondigen.'Ik heb zelf rugby gespeeld en ik ben nog steeds grote fan. Het is een kleinere sport hier in Vlaanderen die we met Play Sports dichter bij het brede publiek willen brengen. Rugby is trouwens één van de leukste sporten ter wereld om op tv uit te zenden. De matchen staan bol van de actie. Respect en fair play zijn het hoogste goed. Je zal spelers nauwelijks tegen de referee zien protesteren. Ook het onderlinge respect tussen de teams is enorm. Ik ben dan ook niet alleen fan van de fysieke, krachtige, snelle acties, maar ook van de nobele waarden die bij rugby horen. Allemaal redenen om hier dus persoonlijk mijn schouders onder te zetten', aldus John Porter, CEO Telenet.

Het Six Nations Championship is het grootste jaarlijkse rugbytoernooi in Europa. Het beloven bikkelharde confrontaties in een uitzinnige sfeer te worden. De zes traditionele Europese rugbynaties – Engeland, Frankrijk, Ierland, Wales, Schotland en Italië – strijden zes weken lang tegen elkaar voor de titel van beste Europese rugbyland. Wie dat uiteindelijk wordt is voor John Porter niet zo belangrijk.

'Ik ben fan van de sport an sich – niet zozeer van een land of een team. In het filmpje draag ik het truitje van de Belgische nationale ploeg. Die doen niet mee met de Six Nations League dus zo behoud ik mijn neutraliteit. Voor mij gaat het vooral om de beleving, om de sport en het respect onderling tussen spelers. Je zal zien dat op het einde van elke wedstrijd  de verliezer zelfs een erehaag voor de winnaar maakt. Dat is voor mij sport op zijn best', zegt John Porter, CEO Telenet.

Praktische info
De eerste wedstrijd, Engeland - Schotland (4 februari vanaf 17.40u) is voor alle Telenet-klanten te volgen op Play Sports Open (kanaal 11). De beste wedstrijden zijn te volgen voor abonnees via Play Sports (kanaal 200 of hoger).

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Perfecte Plaatje Op Reis' (RTL 4)

De zes fotografen staan voor dag en dauw op om het magische ochtendritueel van de monniken in Chiang Mai vast te leggen. Na dit moment van bezinning komt Tijl met het nieuws dat ze vandaag nog door zullen reizen naar het zuiden van Thailand. Maar niet zonder een tussenstop in.... Bangkok! Tijdens een wilde nacht shoot op uitgaansstraat Khao San Road trekken de fotografen alles uit de kast.

'Het Perfecte Plaatje op Reis', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers