Red Flames voortaan live te volgen bij Q2

donderdag 22 augustus 2019

Q2 zendt vanaf donderdag 29 augustus de kwalificatiecampagne van de Red Flames voor het EK 2021 live uit, als eerste Vlaamse tv-zender ooit. Na de UEFA Champions League en de Rode Duivels krijgt zo ook het Belgisch vrouwenvoetbal een prominente plaats bij DPG Media.

Gastheer Maarten Breckx brengt samen met o.a. huisanalisten Jan Mulder en Marc Degryse rechtstreeks verslag uit van zowel de thuismatchen van de Red Flames, in het stadion van Oud-Heverlee Leuven, als alle vriendschappelijke matchen naar aanloop van het EK. In totaal zullen dit najaar al minstens 3 wedstrijden uitgezonden worden. De eerste afspraak met de Red Flames is op donderdag 29 augustus om 19u30 voor de vriendschappelijke match tegen Engeland, live te volgen bij Q2, op VTM GO en via HLN.be.

Dankzij hun 19e plaats op de FIFA-wereldlijst, hun hoogste notering ooit, en hun opmerkelijke prestatie tijdens de voorbije WK-kwalificaties, zijn de dames populairder dan ooit.

Michiel Ameloot, chef sport DPG MEDIA: 'Het binnenhalen van de wedstrijden van de Red Flames is voor ons een nieuwe stap in een succesvolle samenwerking met de Belgische Voetbalbond. Samen met hen willen we het vrouwenvoetbal op de kaart zetten en ervoor zorgen dat ons land dezelfde weg opgaat als Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. Veel van onze Flames spelen bij topclubs in het buitenland, zoals Manchester City, Lyon en Inter Milaan. We willen hun verhaal en carrière dichter bij de mensen brengen. We zetten voor de wedstrijden bovendien steevast een topteam van analisten in. Hierin maken we geen onderscheid tussen de UEFA Champions League, Rode Duivels of Red Flames.'

Tessa Wullaert, aanvoerster en tweevoudig Gouden Schoen-winnares: 'Ik ben zeer blij dat iedereen nu naar onze wedstrijden kan kijken op tv. Dat geeft ons een enorme boost. Wij willen een goede kwalificatiecampagne spelen en ervoor zorgen dat we ons plaatsen voor het EK. En hopelijk veroveren we op onze weg de voetbalharten van iedereen in Vlaanderen.'

Manu Leroy, Business Director Koninklijke Belgische Voetbalbond: 'We zijn heel blij met de partnership met DPG Media, de uitzendingen bij Q2 zorgen voor een ongeziene exposure voor onze Red Flames. Bovendien zet DPG Media met al zijn merken vol enthousiasme mee zijn schouders onder ons project rond vrouwenvoetbal. Op 27 augustus lanceren we trouwens onze plannen officieel op de allereerste Women’s Football Summit.'

De Red Flames zijn later dit jaar ook op post op dinsdag 3 september om 20u30 voor de EK-kwalificatiematch België-Kroatië en op dinsdag 12 november voor België-Litouwen.


Persbericht DPG Media - VTM
http://www.Q2.be
Meer artikels over VTM 2

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers