Productiehuis van 'Wat Als?' en 'Benidorm Bastards' houdt ermee op

vrijdag 1 juli 2022
Foto: Willy - © DPG Media 2019

Verrassend nieuws vrijdag van productiehuis Shelter. Het bedrijf achter succesformats als 'Safety First' en 'Billie vs. Benjamin' trekt de stekker eruit. Dat hebben zaakvoerders Tim Van Aelst en zijn partner Sofie Peeters beslist.

Shelter lag jarenlang aan de basis van succesvolle VTM-programma's als 'Benidorm Bastards', 'Wat Als?', 'Safety First', 'Studio Tarara' en 'Bille vs. Benjamin'. Het bedrijf wist in haar geschiedenis maar liefst zes Emmy-nominaties in de wacht te slepen. Shelter won er al drie. Ze ontvingen een International Emmy Award voor 'Benidorm Bastards', 'Wat Als?' en 'Hoe Zal ik Het Zeggen'. Momenteel is het tweede seizoen van 'Billie vs. Benjamin' in productie. Dat is het laatste wapenfeit van het productiehuis. En wie weet levert deze fictiereeks het bedrijf nog een laatste Emmy op.


Over wat de toekomst brengt, tasten Tim Van Aelst en Sofie Peeters nog in het duister. 'Eerst hier straks de deur dicht trekken. En dan zien we wel. Eerlijk, ik heb geen enkel idee wat ik straks ga doen. Nu is er een soort rouwproces gestart. Ik moet dit nieuws aan veel mensen brengen. Aan Jens Dendoncker bijvoorbeeld, die hier toch een veilige haven had gevonden. En ik wil zorgen dat alle medewerkers onder dak komen. Pas nadien ga ik naar mezelf kijken', aldus Van Aelst in Het Laatste Nieuws. Verder benadrukt hij nog dat er 'Niks persoonlijk dramatisch' aan de hand is.

Bron: hln

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers