Productiehuis van oa. 'Code 37' en 'Katarakt' stopt ermee

maandag 10 juli 2017

Productiehuis Menuet houdt op te bestaan. Dat schrijft de filmwebsite Cinevox en het nieuws is intussen ook door Dirk Impens van het productiehuis bevestigd.

Menuet heeft heel wat grote film- en tv-producties op het actief staan. De bekendste tv-reeksen zijn 'Code 37' en 'Katarakt', maar ook 'Kongo' en 'Terug naar Oosterdonk' waren van het productiehuis. Op filmvlak leverde Menuet onder meer 'Daens' én 'The Broken Circle Breakdown' af. Beide films sleepten een Oscar-nominatie in de wacht.


Menuet produceerde onlangs voor VTM nog 'De Bende van Jan de Lichte' en '13 Geboden'. Die reeksen worden nog uitgezonden. Het bedrijf was ook bezig met de verfilming van 'Het Smelt', naar de roman van Lize Spit. Die productie wordt nu overgedragen aan een ander bedrijf.

Waarom precies Dirk Impens Menuet stopzet, is niet bekend. Aan Cinevox zegt hij wel dat het om een 'weloverwogen, positieve keuze' gaat. 'Tijd voor iets anders', aldus Impens.

Bron: Cinevox - deredactie.be

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers