Populaire VRT 1-quiz 'De Dag van Vandaag' trekt naar Nederland

zaterdag 20 april 2024
Foto: VRT1 - © VRT 2024

Opnieuw krijgt een Vlaams tv-format een eigen versie in Nederland. 'De Dag van Vandaag' trekt de grens over en zal deze zomer te zien zijn bij de Nederlandse commerciŽle zender RTL 4.

De actualiteitsquiz met Bart Cannaerts en Fien Germijns is ondertussen al een vaste waarde bij VRT 1. Drie bekende Vlamingen proberen zoveel mogelijk geld bij elkaar te quizen waarna een kijker thuis dat bedrag kan winnen. Een gouden formule, iets wat ook de Nederlanders niet ontgaan is.

Deze zomer zal de grootste Nederlandse commerciële zender RTL 4 een eigen versie maken van de VRT 1-quiz. Wie het programma daar gaat presenteren is nog niet bekend. In de krant 'Het Laatste Nieuws' reageert een woordvoerder van RTL 4 enthousiast op het nieuws: 'De Dag van Vandaag is een succesvol Belgisch format. Dit programma wordt nu verder ontwikkeld en voorbereid bij ons'.


Het is trouwens niet het enige Vlaamse format waarmee RTL 4 aan de slag gaat. Volgende week start de zender met 'Bestemming X', het avontuurlijke spelprogramma van VTM. Later dit tv-seizoen laat Erik Van Looy de RTL 4-kijkers kennismaken met 'De Pappenheimers'.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt HťlŤne Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers