'Politie 24/7' biedt in derde seizoen unieke inkijk bij lokale recherche Politiezone Antwerpen

woensdag 31 augustus 2022
Foto: Eén - © VRT 2022

'Politie 24/7' werpt vanaf donderdag 1 september opnieuw een blik achter de schermen in het grootste politiekorps van België: Politiezone Antwerpen.

Voor dit derde seizoen is er twee maanden lang dag en nacht gefilmd in de kantoren en bij de verschillende teams op straat. Nieuw dit seizoen is de unieke inkijk bij de lokale recherche. 'Politie 24/7' volgt de verschillende diensten van de lokale recherche tijdens hun onderzoeken, van een zoektocht naar de dader van een schietpartij tot een arrestatie op heterdaad van een dievenbende.


'Politie 24/7' is een mix van boeiende interventies en pakkende getuigenissen van een politiekorps dat ten dienste staat van Stad Antwerpen, een stad met 530.000 inwoners en 180 nationaliteiten. In negen afleveringen kan de kijker vanop de eerste rij opnieuw verschillende teams volgen. 'Politie 24/7' zit in het spoor bij de lokale recherche, in wijkkantoren, in de combi’s van de interventieteams, bij wijkteams, de verkeerspolitie, de snelleresponsteams, de arrestatie eenheid, de mobiele eenheid, de gerechtelijke afhandeling, het fietsteam Orida, het drugsondersteuningsteam en het wijkonderzoeksteam. Ook voor deze derde reeks liet de politie camera’s toe in de meldkamer, het zenuwcentrum van waaruit Politiezone Antwerpen alle interventies aanstuurt.

Aflevering 1
Het interventieteam wordt opgeroepen voor de onrustwekkende verdwijning van een 12-jarig meisje. Een slachtoffer van cybercriminaliteit doet aangifte in het centraal onthaal. De lokale recherche heropent het onderzoek naar een Nederlandse dievenbende.

'Politie 24/7' is een programma van 100.000Volts.TV voor Eén.

'Politie 24/7', vanaf 1 september elke donderdag om 20.40 uur op Eén en via VRT MAX.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers