Podcast 'Onder ons Politiek': wat er écht speelt achter de schermen van de Wetstraat

woensdag 17 januari 2024
Foto: VRT NWS - © VRT 2023

In de nieuwe podcast 'Onder ons Politiek' neemt VRT NWS je in het belangrijke verkiezingsjaar 2024 mee achter de schermen van de politiek. Je komt te weten wat er écht speelt bij drie grote verhalen die in het nieuws zaten.

Experten van VRT NWS delen met de luisteraar ook informatie van achter de schermen, leggen uit hoe ze op zoek zijn gegaan naar de feiten, geven hun persoonlijke blik op de zaak en proberen de gebeurtenissen in een ruimer perspectief te zetten. Ze antwoorden ook op vragen over politiek die leven bij de luisteraars. VRT NWS speelt met de lancering van 'Onder ons Politiek' nog meer in op het groeiende 'on demand'-mediagebruik in Vlaanderen.


Griet De Craen, hoofdredacteur VRT NWS: 'Steeds meer Vlamingen kiezen zelf wat ze wanneer beluisteren en gebruiken podcasts om mee te zijn met het nieuws. Wie gebeten is door politiek, zal op z’n wenken bediend worden in 'Onder ons Politiek' met verhalen die je nergens anders hoort, met info van achter de schermen, met scherpe waarnemingen en analyses. Maar ook als je het politieke nieuws niet van dichtbij volgt, zal je van 'Onder ons Politiek' kunnen genieten. Want de Wetstraat is een onuitputtelijke bron van straffe verhalen. Niets is zomaar wat het lijkt in de Wetstraat en het échte nieuws zit soms in een klein hoekje.'

Ivan De Vadder praat elke aflevering met een andere expert van de politieke redactie van VRT NWS: Anne Vanrenterghem, Bart Verhulst, Lonne Van Erp, Johny Vansevenant, Pieterjan De Smedt, Michaël Van Droogenbroeck, Goedele Devroy, …

Griet De Craen: 'Voor VRT NWS is expertise ontzettend belangrijk: onze politiek journalisten leggen zich jarenlang toe op één domein dat ze door en door leren kennen, net zoals hun collega’s van justitie of buitenland. Op die manier bouwen ze dossierkennis op die hen toelaat om onafhankelijk en betrouwbaar te berichten. Bij de start van een dubbel verkiezingsjaar, waarin het politieke nieuws ons om de oren zal vliegen, is dat ontzettend belangrijk.'

Voor iedereen die benieuwd is naar de sappige details in een nieuwsverhaal, de weetjes van achter de schermen en de scherpe persoonlijke blik van topjournalisten bij VRT NWS.

Vanaf 26 januari volgt ook de podcast 'Onder ons Crimi' volgens hetzelfde concept. Philip Heymans en Fatma Taspinar praten met een collega van de justitieredactie van VRT NWS.

Met 'Onder ons Politiek' en 'Onder ons Crimi' voegt VRT NWS twee nieuwe titels toe aan het ruime aanbod van VRT-podcasts. Dankzij dat ruime aanbod, de grotere interesse en groeiende luistertijd werden in vergelijking met 2022 in 2023 de helft meer VRT-podcasts gestart.

De dagelijkse nieuwspodcast 'Het Kwartier' en 'Waar is Zuster Gabrielle?' van justitiejournalist Philip Heymans behoren tot de meest beluisterde podcasts van de VRT.

'Onder ons Politiek', elke woensdagochtend in de VRT NWS-app en via VRT MAX.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers