Play4 wint prestigieuze Gouden Roos voor 'Recht Naar De Gevangenis'

maandag 27 november 2023
Foto: Play4 - © SBS Belgium 2023

Topnieuws uit London. Het Play4-programma 'Recht Naar De Gevangenis' heeft in de categorie 'non-fictie entertainment' de prestigieuze Gouden Roos gewonnen.

Zo wint Play4 voor het 2de jaar op rij een Gouden Roos. Vorig jaar viel de zender nog in de prijzen met 'James De Musical'.

In 'Recht Naar De Gevangenis', geproduceerd door Woestijnvis, werden zes machthebbers gevolgd tijdens hun opsluiting in de splinternieuwe gevangenis van Haren. Zij die dagelijks beslissen over opsluiting, ​ lieten zich voor een keer zelf achter de tralies plaatsen. Ze deelden hun cel met ex-gedetineerden die hun straf al hebben uitgezeten, maar in het verleden veroordeeld werden voor gewapende overvallen, drugsdelicten of poging tot moord.

Al sinds 1961 zetten de Rose d'Or Awards internationale televisie- en radioprogramma’s in de bloemetjes die uitblinken in originaliteit, creativiteit en uitmuntendheid. 'Recht Naar De Gevangenis' nam het op tegen 'Married at First Sight UK', 'My Mum, Your Dad', 'The Gentle Art of Swedish Death Cleaning', 'Wonders of the World I Can’t See' en 'Zum Schwarzwälder Hirsch – eine außergewöhnliche Küchencrew und Tim Mälzer'.Lees ook:
'Bestemming X' wint prestigieuze Gouden Roos in Londen! VTM-baas: 'Ongelooflijk trots'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kist' - William Rutten (EO)

Na een traumatiserende gebeurtenis in haar jeugd besluit schrijfster Saskia Noort zichzelf het zwijgen op te leggen. Met deze gebeurtenis sterft ook een deel van haar onbezorgde jeugd. Pas tientallen jaren later treedt ze in de openbaarheid met haar verhaal. Dit voelt als een herrijzenis.

'De Kist', om 23.25 uur bij de EO op NPO 2.

Dossiers