Play4 reageert op de tegenvallende kijkcijfers van 'Big Brother'

woensdag 28 februari 2024
Foto: Play4 - © Play Media 2024

Is Vlaanderen uitgekeken op 'Big Brother'? Het huidige seizoen bij Play4 kan nauwelijks kijkers lokken. Niemand lijkt wakker te liggen van de opgesloten bewoners in Amsterdam. De krant Het Nieuwsblad stelde de vraag en kreeg ook een reactie van Play4.

Het huidige seizoen is halfweg. Toch lijkt niemand nog te kijken naar de tranen, de ruzies of de mogelijke liefdesrelaties die de voorbije weken opdoken. Is de formule van 'Big Brother' na 25 jaar helemaal uitgewerkt? Vorige zaterdag keken live slechts 217.000 Vlamingen naar de 6de exit van dit seizoen. Ook de dagelijkse uitzendingen halen zelden de dag top 20 van best bekeken programma's.

Toch lijkt Play4 tevreden over 'Big Brother' en liggen de kijkcijfers binnen de verwachtingen van de zender. 'Het is nog te vroeg om te evalueren. We zitten nog maar in de helft, dus het huidige seizoen kan je nog niet volledig uitgesteld bekijken. Maar tussentijds zijn we tevreden met hoe 'Big Brother' scoort op onze platformen', aldus Play4 in een reactie aan de krant Het Nieuwsblad.

Naar eigen zeggen ziet Play4 een opmerkelijke stijging in het aantal kijkers dat 'Big Brother' volgt via GoPlay en Play247. Op GoPlay doet het programma voorlopig bijna een kwart beter dan vorig seizoen. Play247, de livestream, bereikte dit seizoen al 525.000 Vlamingen, vorig jaar 500.000 halfweg het seizoen.

En zo lijkt 'Big Brother' een van de vele Play-programma's dat vooral scoort in het uitgesteld kijken. De live kijkcijfers stranden voor de dagelijkse uitzendingen op gemiddeld 279.000 kijkers, de liveshows op 255.000 kijkers. In 2023 volgden gemiddeld 325.000 kijkers de uitzendingen op tv.Lees ook:
Gemoederen raken verhit in 'Big Brother': 'Ik irriteer me aan haar'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

In 'Vandaag Inside' geven Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hun kijk op het nieuws en de actualiteit. Met een wisselende, en voor wie nog durft, terugkerende gast aan tafel bespreekt het trio zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside', om 21.35 uur op SBS6.

Dossiers