Play4-programma 'Boris' genomineerd voor prestigieuze Rockie Awards

donderdag 21 maart 2024
Foto: Play4 - © SBS Belgium 2023

Na de vele nationale prijzen, maakt 'Boris' nu ook kans op een internationale prijs. Het Play4-programma is genomineerd voor een Rockie Award in de categorie Docuseries.

Dat werd aangekondigd door het BANFF World Media Festival. 'Boris' kreeg een prominente plaats in heel wat eindejaarslijstjes, en won onder andere de Ha! van Humo en een Kastaar! voor beste nieuwe programma. Nu maakt 'Boris' dus ook kans op een internationale Rocky Award.


​Het prestigieuze festival – dat ook wel ‘de Olympische Spelen van de televisie’ wordt genoemd - reikt jaarlijks de Rockie Awards uit in Banff, in de Canadese Rocky Mountains. Het festival erkent en bekroont uitmuntendheid in wereldwijde televisie en digitale media. Een jury die uit een panel van meer dan 150 professionals uit de internationale industrie bestaat, duidt op 11 juni de winnaars aan.

Annick Bongers, programmadirecteur Play Media: 'Dit is fantastisch nieuws. 'Boris' is een uniek programma met veel impact, en van een bijzondere schoonheid. Op geen enkel programma kregen we zoveel reacties. Met deze nominatie voor een Rockie Award werd 'Boris' ook door de top van de internationale industrie opgemerkt, en dat doet ontzettend veel plezier. Ik ben enorm trots op Jeroom en het hele team, zij zorgden voor een staaltje authentieke en integere televisie, televisie die ook buiten de landsgrenzen duidelijk een gevoelige snaar raakte.'

In 'Boris' maakt Jeroom samen met zijn twee goede vrienden Jonas Geirnaert en Bockie De Repper een roadtrip door Canada, in een iets te grote camper. Het doel van de reis: naar het mooiste plekje van Canada trekken om daar de as van Jeroom z'n broer Boris uit te strooien. 22 dagen lang draagt Jeroom zijn broer door het land van zijn dromen. Ondanks het emotionele verhaal over het afscheid van Jerooms broer, is Boris een ode aan het leven, het verhaal van drie mensen die ondanks hun emotionele bagage de reis van hun leven beleven in één van de mooiste landen ter wereld.

'Boris' werd enorm warm onthaald door pers en publiek als 'intense en aangrijpende televisie', 'het perfecte evenwicht tussen humor en ontroering' en 'een van de ontroerendste docureeksen van het jaar'.

'Boris' is een productie van Woestijnvis en is nog steeds te bekijken op GoPlay.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers