Play Sports trapt Premier League af in gloednieuwe studio

donderdag 4 augustus 2022

Vanaf vrijdag 5 augustus begint in Engeland een nieuw seizoen van de Premier League, 's werelds best bekeken voetbalcompetitie. Play Sports is daar helemaal klaar voor met de introductie van een nieuwe, spectaculaire studio, en een non-stop kanaal met Premier League-inhoud.

Door deze nieuwigheden te introduceren doet Play Sports waarvoor het bekend staat: innoveren, uitbreiden en kwaliteit leveren. Het voetbalseizoen 2022-2023 wordt dan ook sportief én visueel een knaller.


Premier League dit weekend van start
Met 4 van de laatste 5 kampioenschappen onder de gordel, en de toevoeging van superster Erling Haaland aan het sterrenensemble van ‘King Kev’ De Bruyne, kan het geen verrassing zijn dat Manchester City opnieuw topfavoriet is voor de titel. Nochtans mag het Liverpool van Jürgen Klopp nooit onderschat worden, net als het Chelsea van Thomas Tuchel. Outsiders dit seizoen zijn Manchester United onder leiding van de Nederlander Ten Hag, en Tottenham Hotspur dat na de top 4-plek van vorig seizoen op jacht gaat naar een eerste eindoverwinning sinds 1961. En doen onze landgenoten Leandro Trossard en Youri Tielemans mee voor de ereplaatsen? Het wordt ongetwijfeld weer een nek-aan-nek-race, exclusief op Play Sports.

Stefaan Kestens, verantwoordelijke voor Play Sports: 'De Premier League is al enige tijd de meest intrigerende voetbalcompetitie ter wereld. Bij Play Sports zit je al jaren exclusief goed voor Engels voetbal, en dat blijft ook zo. De Premier League was enthousiast om de samenwerking te verlengen, waardoor klanten van Telenet voor de seizoenen 2022-2023, 2023-2024 en 2024-2025 weer helemaal goed zitten bij Play Sports. Als vanouds mikken we op een zestal wedstrijden per weekend uit de mooiste competitie, en dankzij onze nieuwe studio komt de Premier League helemaal tot zijn recht.'

Grootste sportstudio ooit gebouwd in de lage landen
De nieuwe Play Sports-studio heeft wat weg van een sporttempel. En dat past perfect in de strategie van Play Sports: de focus op multisport is terug van nooit weggeweest. Het decor is op ingenieuze wijze opgebouwd, zodat zowel grote als kleine live-uitzendingen mogelijk zijn. Bovendien is er een volwaardige plek voorzien voor de opnames van de Play Sports-podcasts zoals 'The Paddock'. Commentaar bij Formule 1 of tennis? Dat wordt simultaan én zichtbaar verzorgd in hetzelfde decor waar de 'Studio Live'-uitzending een hele namiddag topvoetbal op eigenzinnige wijze toelicht. Kortom, alle sporten worden dichter bij elkaar gebracht, waardoor ook de kijker de vruchten plukt van de veelheid van zijn Play Sports-pakket.

De nieuwe sportstudio is de grootste ooit gebouwd in de lage landen, en gaat op het gebied van Augmented Reality nog enkele stappen verder dan sinds de introductie in de vorige studio in 2015 gebeurde. De kijker krijgt het gevoel dat de studio zich in de catacomben van een bruisend stadion bevindt, en zal op indrukwekkende wijze kunnen meegenieten van features die in het AR-gedeelte aan bod komen.


Tom Gemoets, hoofdredacteur Play Sports: 'Play Sports wil een voortrekkersrol spelen op gebied van sportuitzendingen, ook al met de vorige sportstudio. Voor de nieuwe studio haalden we inspiratie bij verschillende partijen in het buitenland. We zetten in op een mix van elementen zoals indrukwekkende weergave van ploegopstellingen en statistieken, naadloze en verbeterde storytelling en ongeziene shots, in een strak maar gezellig decor. We willen de kijkers absoluut de beste technologische omkadering geven.'

Nieuw kanaal: Play Sports Premier League 24/7
Voor wie nooit genoeg kan krijgen van de Premier League biedt Play Sports vanaf vrijdag 5 augustus ook het Play Sports Premier League-kanaal aan. De hele week lang, 24/24, 7/7, non-stop extra interviews, behind-the-scenes, documentaires en Premier League-programma’s. Play Sports rekent erop dat dit zelfs de grootste fans van Engels voetbal tot in de puntjes op hun wenken zal bedienen. Play Sports Premier League is in Vlaanderen te bekijken op standaardzendernummer 214, in Brussel 614.

Premier League op Play Sports dit weekend:

Vrijdag 5/8:

20u55: Crystal Palace – Arsenal (PS1)

Zaterdag 6/8: (debuut nieuwe studio!)

13u25: Fulham – Liverpool (PS1)
15u55: Tottenham – Southampton (PS1)
15u55: Newcastle – Nottingham Forest (PS2)
18u25: Everton – Chelsea (PS1)

Zondag 7/8:

14u55: Man. United – Brighton (PS1)
14u55: Leicester – Brentford (PS2)
17u25: West Ham – Man. City (PS1)

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo PowNed logo

Documentairemaker Sahar Meradji verkent de schokkende realiteit van Nederlandse jongeren die tijdens de coronacrisis door verveling steeds vaker naar drugs grepen en dat nu nog steeds doen. Ze proberen doordeweeks nog enigszins normaal te functioneren na uitputtende drugsmarathons in het weekend. Hebben deze jongeren nog veelbelovende toekomstperspectieven, of wordt dat steeds meer verdrongen door de gevolgen van hun gebruik? De documentaire werpt een onthullende blik op de rauwe realiteit die tot nu toe grotendeels onzichtbaar is gebleven.

'PowNed of View', om 21.25 uur bij PowNed op NPO 3.

Dossiers