'Phara', Klara en Sporza getroffen door eerste besparingen

vrijdag 5 maart 2010

Stilaan zal voor de kijkers en luisteraars van de openbare omroep ook duidelijk worden dat er volop bespaard wordt. Volgens de politieke wereld nog niet drastisch genoeg, maar toch hebben al enkele programma's offers moeten brengen. Naast Sporza en Klara werden er ook al inspanningen geleverd bij 'Phara' en 'Vlaanderen Vakantieland'

'Vlaanderen Vakantieland' moet het voortaan doen met één researcher minder. En ook het team van 'Phara' verloor een redacteur en een camera. Kleine besparingen waarvan de VRT-top hoopt dat de kijkers weinig of niets zal merken.

Maar ook Sporza deelt in de klappen, niet geheel onverwachts trouwens. Het budget voor de omkadering van sportwedstrijden wordt teruggeschroefd en een vertrokken sportjournalist wordt niet meer vervangen. Daarnaast werd ook beslist om het WK motorcross niet meer live uit te zenden, de kijker moet tevreden zijn met een samenvatting. Ook de Ronde van Zwitserland zal niet langer uitgezonden worden. Het wordt ook afwachten wat de VRT zal doen met de rechten voor de Formule 1, die heel binnenkort aflopen. Volgens een medewerker die anoniem getuigt in De Standaard is dit nog maar het begin.

Eerder deze week geraakte al bekend dat Klara eind juni het programma van de bekende jazzmuzikant Jef Neve stopzet. Het wekelijkse vrijdagavondprogramma was te duur en Klara kon Neve niet meer betalen. 

Bron: De Standaard



Lees ook:
Besparingen bij de VRT: 300 banen op de tocht?

DOSSIER: Crisis bij de VRT

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers