Phara de Aguirre presenteert vanaf dit najaar 'Koppen'

dinsdag 23 juni 2015

'Koppen', het reportagemagazine van Eén, verwelkomt vanaf dit najaar Phara de Aguirre als nieuwe gastvrouw. De voorbije maanden maakte ze al enkele reportages en vanaf komende seizoen neemt ze de presentatie op zich.

Tim Verheyden gaat binnenkort aan de slag bij 'Het Journaal'. Als chef storytelling zal hij meewerken aan het verhalende karakter van nieuwsreportages.


Phara de Aguirre: 'Vier jaar 'Panorama' was een geweldige leerschool in het maken van lange reportages. Ik ben de collega’s die me de knepen van het vak geleerd hebben dan ook zeer dankbaar. De voorbije maanden heb ik naast mijn werk bij 'Panorama' ook enkele reportages voor 'Koppen' gemaakt en dat smaakte naar meer. ’t Was een hele eer voor mij om 'Panorama' te presenteren, 't zal een hele eer zijn om in de voetsporen van Wim de Vilder en Tim Verheyden 'Koppen' te mogen presenteren.'

Tim Verheyden: 'Eerst en vooral wens ik Phara veel succes! Ik kijk terug op twee boeiende jaren bij 'Koppen' waar ik de kans heb gekregen om reportages te maken over onderwerpen die me nauw aan het hart liggen, zoals 'Made in Bangladesh' of 'Suikervrij'. Het was ook een eer om het gezicht te mogen zijn van een programma dat met veel creativiteit maatschappelijke thema's op de agenda durft te zetten. Bij 'Koppen' hield ik me ook al intens bezig met de manier waarop het verhaal wordt verteld, vanaf augustus begin ik dan als chief storychef storytelling bij 'Het Journaal', een job die in deze boeiende tijden voor de journalistiek meer dan ooit relevant is.'

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
koppen

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers