Opnames Vlaamse misdaadreeks met een horrortwist 'Styx' gestart in Oostende

vrijdag 14 oktober 2022
Foto: © Streamz 2022

Afgelopen week zijn de opnames gestart voor 'Styx', een Vlaamse misdaadreeks met horrortwist in een regie van Jeroen Dumoulein ('Chantal') met Sebastien Dewaele ('Grenslanders') in de hoofdrol.

Aan de prestigereeks werd vele jaren gewerkt met een internationale ambitie voor ogen: een genre-reeks voor een Vlaams én wereldwijd publiek.


In 'Styx' speelt Sebastien Dewaele een politieman Raphaël Styx. Hij is corrupt, zijn vrouw Isabelle heeft de echtscheiding aangevraagd en zijn kinderen zijn van hem vervreemd. Op een nacht verrast hij op het strand van Oostende een gemaskerde moordenaar die een man wurgt. Hij achtervolgt de dader tot op de pier, maar daar trekt de moordenaar een wapen en schiet Styx neer. Wanneer de zon terug opgaat boven de kille Noordzee, spoelt Styx' lichaam aan op het strand. Hij leeft nog en opent zijn ogen, maar hij voelt geen pols meer… In wat voor een nachtmerrie is hij terechtgekomen?

'Styx' is geschreven door Michel Sabbe ('Ennemi Public') op basis van de gelijknamige roman van Bavo Dhooge. Bavo Dhooge kreeg als enige Nederlandstalige misdaadschrijver drie jaar op rij de volle vijf sterren in de prestigieuze thrillergids van 'Vrij Nederland'. De Amerikaanse publishing rechten van 'Styx' werden verkocht aan het prestigieuze 'Simon & Schuster' in New York. Zowel in het boek als in de reeks speelt Oostende een belangrijke rol. Haar geschiedenis, architectuur en vooral de band van de stad met de schilder Ensor zorgen voor een heel eigen identiteit en sfeer in de reeks.

De regie van Styx is in handen van Jeroen Dumoulein (‘Chantal’, ‘Spitsbroers’) die hiermee zijn eerste grote 'signatuurreeks' realiseert. De reeks heeft een indrukwekkende ensemblecast bestaande uit een mix van bekende acteurs en opkomende talenten. In de hoofdrollen vinden we Sebastien Dewaele, Koen De Bouw, Werner Kolf, Loes Haverkort, Aimé Claeys en Dahlia Pessemiers-Benamar. In de belangrijkste nevenrollen vinden we o.a. Jul Goossens, Elena Missiaen, Serge-Henri Valcke, Evgenia Brendes, Anemone Valcke, Lien Wildemeersch, Wim Willaert, Lilith Pas, Imani De Caestecker, ​ Alix Konadu, Mustaf Ahmeti, Anna-Marie Missoul, Wennie De Ruyck, …

Peter Bouckaert & Gunter Schmid produceren deze reeks voor Eyeworks (‘Red Light’) in coproductie met Streamz, VTM en een internationaal streaming platform. 'Styx' komt tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) van de Vlaamse Overheid, de Stad Oostende, Scio Productions en de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid. De opnames vinden plaats van 10 oktober tot 14 april 2023, hoofdzakelijk in en rond Oostende waar 'Styx' is gesitueerd. De reeks zal in 2024 op Streamz beschikbaar zijn.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers