Opnames van nieuwe Ketnet-serie 'Hilly Skate' gestart

maandag 24 april 2023
Foto: Ketnet - © VRT 2023

Ketnet is gestart met de opnames van een gloednieuwe fictiereeks 'Hilly Skate'. De reeks die draait om de skatescene zal later dit najaar te zien zijn op Ketnet en op VRT MAX.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Nona ’t Jolle (Hilly), Amaryll Crott (Diede), Josselin Blakime (Ayo) en Ilian Benamor (Otis).


'We zijn met Ketnet altijd op zoek naar verhalen en arena’s die tot de verbeelding van kinderen spreken. Met 'Hilly Skate' duiken we in de skatescene en maken we kennis met een paar nieuwe personages die in het hart van de Ketnetters zullen kruipen.  Met jong talent en zoals alles bij Ketnet gemaakt om digitaal te leven', Annemie Gulickx, Netmanager Ketnet.

Het verhaal
Hilly is bijna dagelijks met haar beste vrienden Otis, Ayo en Diede te vinden aan het skateplein. Door een wedstrijd wordt Hilly geselecteerd om bij een proskateteam te gaan. Een droom die uitkomt. Maar al snel vormen zich wat barsten. Want Hilly moet zich een andere stijl aanmeten en ziet haar vrienden nog amper.

Zoektocht naar straffe muziek
VRT en De Mensen werken samen met VI.BE (steunpunt voor artiest en muzieksector) om nieuw talent een kans te geven in de soundtrack van Hilly Skate. Via VI.BE platform, hét grootste online kansenplatform van Vlaanderen, helpt VI.BE jonge bands, dj’s en producers in hun zoektocht naar speelkansen, airplay, recensies en wedstrijden.

'Hilly Skate' is een programma van De Mensen voor Ketnet en zal later dit najaar te zien zijn op Ketnet.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Een boeiend verhaal van Robbie Robertson, de dit jaar overleden gitarist en songwriter van The Band, over het nummer The Night They Drove Old Dixie Down. We gaan naar Jamaica en duiken in de muzikale roots van Bob Marley. En songwriter Holly Knight schreef maar liefst negen nummers voor Tina Turner. Zij vertelt over hun samenwerking en de totstandkoming van onder andere 'The Best'.

'Top 2000: The Untold Stories', om 23.35 uur bij de NTR op NPO 3.

Dossiers