Opnames gestart van 'Salamander 2'

maandag 20 juni 2016

In april zijn En en Skyline Entertainment van start gegaan met de opnames van de tweede reeks van 'Salamander', waarvan de eerste in het voorjaar van 2013 werd uitgezonden op En.

'Salamander' hield twaalf weken lang gemiddeld 1,4 miljoen kijkers aan het scherm gekluisterd. Ook in het buitenland wist de reeks te scoren. De opnames lopen nog tot eind oktober. 'Salamander 2' wordt verwacht in 2018.


Buitenlands succes
In Vlaanderen keken gemiddeld 1,4 miljoen mensen naar de eerste reeks en ook in het buitenland was 'Salamander' een succes: de reeks werd uitgezonden door BBC Four, RTL Crime, NPO 1 en verkocht aan een dertigtal landen. Netflix USA heeft de reeks als eerste Vlaamse reeks aangekocht.

Het uitgangspunt van de eerste reeks is de kraak van de kluizen van een select maar strategisch groepje machtshebbers. De gedupeerden besluiten te zwijgen om de rust te bewaren, maar dat mislukt wanneer politie-inspecteur Paul Gerardi ( Filip Peeters) het misdrijf toevallig op het spoor komt. Wat volgt, is een meeslepende thriller die de kijkers wekenlang op het puntje van hun stoel hield.

Wat brengt reeks 2?
In de tweede reeks trekt een moord in de wijk Matonge op een politieke balling uit het mini-staatje Kitangi - ooit behorend tot de Belgische kolonie - hoofdinspecteur FGP Paul Gerardi langzaam maar zeker in het moeras van een samenzwering die draait om het bezit van de diamantmijnen in het staatje.

Gerardi is er als enige van overtuigd dat er leden van de ontbonden groep 'Salamander' betrokken zijn bij deze samenzwering wiens tentakels zelfs reiken tot in het kabinet van de Eerste Minister. Wat Paul Gerardi niet kan vermoeden, is dat hij op een persoonlijke manier zelf ook betrokken blijkt te zijn bij de zaak waardoor zijn leven en dat van zijn dochter op het spel komt te staan.

Filip Peeters is heel blij om terug in de huid van Gerardi te kunnen kruipen: 'De start van de opnames van het tweede seizoen voelde als thuiskomen.'

De ploeg van de tweede reeks blijft grotendeels dezelfde, met Ward Hulselmans als scenarist en Frank Van Mechelen als regisseur. En in de cast keren behalve Filip Peeters ook onder meer Leah Thys, Wim Opbrouck, Koen Van Impe en Tine Reymer terug.

'Salamander 2' komt ten vroegste in 2018 op het scherm.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers