Ook Geena Lisa weg bij VRT [UPDATE!]

donderdag 1 december 2022
Foto: © VRT 2015

Er blijven namen opduiken van mensen die bij de VRT moeten vertrekken door de ontslagronde naar aanleiding van het Transformatieplan. Nu heeft ook ex-omroepster Geena Lisa bekend gemaakt dat ze ontslagen is.

Geena Lisa Peeters was tot 2015 omroepster en presentatrice bij de VRT. Nadat de omroepsters van het scherm verdwenen, kreeg ze een job achter de schermen. Ze werd schermmedewerkercoördinator. In die functie coachte en adviseerde ze de schermgezichten van de openbare omroep. Maar hier komt nu dus een einde aan. Dat liet ze zelf weten op Facebook. 'Ik neem ook gedwongen afscheid. Geen plaats voor een interne coach bij VRT', zo verwoordde Geena Lisa haar ontslag.


Geena Lisa Peeters werkte al sinds 1992 voor televisie, eerst bij VTM en daarna bij VRT waar ze onder meer 'Fata Morgana' presenteerde. Daarna was ze ook lange tijd omroepster tot die in 2015 van het scherm verdwenen.

Ondertussen zijn er nog twee namen bekend van VRT-gezichten die de laan worden uitgestuurd. Het gaat om presentatrice Saartje Vandendriessche en ex-Stubru stem Tomas De Soete. Vandendriessche laat via Instagram weten dat er al gesprekken werden gevoerd om haar bediendenstatuut om te zetten naar een zelfstandigenstatuut. Dat ze in de toekomst nog projecten voor de openbare omroep zal doen, sluit ze dan ook niet uit.

Tomas De Soete maakte zowel radio als televisie voor de VRT. Zo presenteerde hij de talkshow 'Café Corsari', met Freek Braeckman, en voor Canvas maakte hij onder meer de fictiereeks 'Fiskepark'.

Bron: hln.be


Lees ook:
Annick Ruyts na 33 jaar ontslagen bij VRT
Ontslagen Tomas De Soete aan de slag bij radiozender Willy?

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers