Onverwachte vriendschappen in nieuw seizoen 'Beste Vrienden'

maandag 24 november 2014

Zijn Bert Verbeke en Jef Hoogmartens even goede vrienden in het echte leven als op het scherm? Wat heeft tv-presentatrice Cathérine Moerkerke met Kreuner Jan Van Eycken? En zijn Erik Van Looy en Philippe Geubels ook in het echte leven een komisch duo?

De kijker ontdekt het samen met Bruno Wyndaele in een nieuwe reeks van 'Beste Vrienden'. Zestien paar beste vrienden zoals u ze nog nooit zag, vanaf dinsdag 25 november op Eén.


Nieuw dit seizoen
Het basisrecept van 'Beste Vrienden' blijft behouden, al is de vierde reeks wellicht de meest persoonlijke en intieme tot nu toe. Meer dan ooit staat de vriendschap centraal.

De beste vrienden gaan niet alleen op zoek naar een plaatselijk symbool van vriendschap; ze vertellen ook wat hun vriendschap nu net zo bijzonder maakt. Zestien bekende vriendenduo’s laten zich van een onverwachte en kwetsbare kant zien en vertellen waarom ze elkaar zo graag zien.

'De vriendenduo's zijn soms erg verrassend. Zo zijn Cathérine Moerkerke en Jan Van Eycken bijvoorbeeld hechte vrienden en schieten ook Rob Vanoudenhoven en Marlène de Wouters uitstekend met elkaar op. In 'Beste Vrienden' trek ik telkens met twee paar vrienden naar een prachtige streek - denk aan Istrië in Kroatië, of aan de Portugese Dourovallei met haar hellingen vol wijnranken. In die streken kom je gemakkelijk tot rust en keer je terug naar de essentie. De essentie van het leven, de liefde, vriendschap', aldus Bruno Wyndaele.

Tien bijzondere regio's
Anders dan in vorige seizoenen reizen de duo's niet naar een bepaald land, maar naar een bepaalde regio. Ze trekken er samen op uit, van Istrië tot de Camargue en van de Dourovallei tot het Baskenland. De regio's hebben elk hun kleur en gevoel. En vaak ook een eigen taal. Dat maakt de reis voor de vrienden bijzonder spannend.

Aflevering 1: Istrië - dinsdag 25 november
- Joy Anna Thielemans en Moora Vander Veken
- Erik Van Looy en Philippe Geubels

Tien afleveringen
'Beste Vrienden' start op dinsdag 25 november en telt tien afleveringen. In de laatste twee afleveringen strijden de sterkste duo's van het seizoen voor de felbegeerde titel van 'Beste Vrienden'.

'Beste Vrienden',  dinsdag om 20.40 uur vanaf 25 november op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers