Ontdek hier de najaarsprogramma's bij VTM

woensdag 24 augustus 2022
Foto: VTM - © DPG Media 2022

VTM pakt dit najaar uit met de populairste succesprogramma's en verrassende nieuwe titels die garant staan voor puur gezinsentertainment, elke avond van de week. Een overzicht.

'Het Jachtseizoen' - vanaf 1/9 om 20.35 uur
BV’s in een feloranje overalls maken Vlaanderen onveilig. Onder andere Sam Gooris & Sergio, Sven De Ridder & Gunther Levi, Cathérine Moerkerke & Hannelore Simoens, Guga Baúl & Chris Van Espen en Jens Dendoncker & Jeroen Verdick ontsnappen uit een cel en zijn op de vlucht voor drie genadeloze jagers: Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop. De bekende vluchters mogen op voorhand twee liften regelen, maar krijgen verder niets. Geen gsm, geen geld, geen hulpmiddelen en al zeker geen medelijden. Kunnen de boeven succesvol ontsnappen of worden ze bij de kraag gevat? 'Het Jachtseizoen' belooft een zenuwslopend maar entertainend kat-en muisspel.'De Schaal van Pascale' - vanaf 6/9 om 20.35 uur
Keramiek is hotter dan ooit en zorgt nu ook bij VTM voor spanning, amusement en verwondering. Host Kürt Rogiers gaat samen met doorwinterde keramisten Pascale Naessens, Tortus en Rudie Delanghe op zoek naar de beste amateur-pottenbakker. Een zoektocht waarin creativiteit, authenticiteit, durf, verbazing en emotie centraal staan in een adembenemende en inspirerende arena. Acht kandidaten kregen een intense masterclass om zich klaar te stomen voor de wedstrijd. Wie kneedt en draait zich tot de strafste pottenbakker van het land én gaat naar huis met de trofee van 'De Schaal van Pascale'?

'Wie Zoekt Die Wint' - op 3/9 om 19.55 uur
Jens Dendoncker en zijn team van verstop-experts verbergen 100.000 euro cash in het huis van een gezin, op de meest waanzinnige plekken. Als het gezin thuiskomt, krijgen ze welgeteld 30 minuten om hun eigen huis compleet op stelten te zetten, op zoek naar al dat geld. Alles wat ze vinden, kunnen ze winnen. In hoeverre zijn zij bereid hun eigen huis te slopen voor cash?

'Tiny House Battle' - later dit najaar
Wonen op 27m²? Het kan! In 'Tiny House Battle' schotelt Nora Gharib elke week dé ultieme klus-uitdaging voor aan twee bouwteams. De hobbyklussers krijgen 9 dagen de tijd om een tiny house te bouwen en ontwerpen naar de smaak van een koper. Elke vierkante meter moet dus maximaal benut worden. Welk team haalt de deadline? Wie komt met de meest creatieve, vindingrijke en handige oplossingen op de proppen en welk bouwteam blaast de koper omver?

'Out Of Office' - later dit najaar
Bruno Vanden Broecke brengt vijf mensen die kampen met een burn-out samen voor een ‘baan-brekend’ experiment. Op de Emiliushoeve, een zorgboerderij waar mensen met bijzondere kwaliteiten elke dag vol goesting naar hun werk komen, stappen ze even uit hun dagelijkse ratrace. Voor een half jaar worden ze collega's en starten ze samen een nieuw project: een oude stal ombouwen tot een korte keten biowinkel. Een mix van twee werelden, waarbij ze leren van elkaar en elkaars kwaliteiten. Het wordt een half jaar van afbreken en opbouwen. Niet alleen letterlijk, ook symbolisch. Want op het einde van dit experiment volgt de vraag: keren ze terug naar hun job of geven ze hun leven een nieuwe wending?

'Jambers Back To The 90’s' - vanaf 6/9 om 21.50 uur
De jaren 90: wie zijn ze, hoe waren ze, wat dreef ons? Tussen 1992 en 1998 maakte Paul Jambers maar liefst 192 reportages waarvan vele onderwerpen destijds behoorlijk wat stof deden opwaaien en voor heel wat commotie zorgden. Maar ze waren relevant, toen én nu. Paul blikt terug op de meest spraakmakende reportages die tot het collectieve geheugen van Vlaanderen behoren. Hoe relevant zijn ze nog in 2022? Jambers zoekt het uit en toetst de situatie anno 2022 af met de beelden en getuigen van toen.


'Ons DNA' - later dit najaar
Hoe komt het dat we de helft van onze genen delen met een banaan? Bepaalt ons DNA of we hoogtevrees hebben? En kunnen we DNA aanpassen om ziektes te voorkomen? Of om ze te genezen? Frances Lefebure en Lieven Scheire slaan de handen in elkaar en nemen de kijkers mee op een wetenschappelijke ontdekkingstocht door ‘Ons DNA’. Met een mix van fascinerende weetjes en onthutsende theorieën proberen ze de mysteries van de menselijke genetica te ontrafelen. Zes weken lang ondergaan onbekende en bekende proefkonijnen allerlei experimenten. Onder andere Koen Wauters, Gloria Monserez, Thibault Christiaensen en Dina Tersago geven hun diepste genetische geheimen prijs. Daarnaast helpen Lieven en Frances mensen in hun persoonlijke zoektocht naar een familielid en lossen ze zo de grootste familieraadsels op aan de hand van één enkel DNA-staal.

'Billie vs Benjamin' - later dit najaar
Billie en Benjamin lijken een match made in heaven. Tot een banale discussie de linkse 'trut’ in Billie en de rechtse 'lul’ in Benjamin naar boven haalt. De liefde tussen hen is groot, maar hun tegenstellingen dreigen al snel nog groter te worden. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Charlotte Timmers (Billie) en Ward Kerremans (Benjamin). Joke Emmers en Jeroen Perceval spelen Billies beste vriendin Marie en Benjamins beste vriend Tommie. De comedy-dramareeks van Shelter scheerde hoge toppen op Streamz en werd verkozen tot beste serie op het International TV Series Festival in Berlijn.

'Blind Getrouwd' - vanaf 5/9 om 20.35 uur
'Blind Getrouwd' zorgt voor het grootste trouwfeest van Vlaanderen! 5 mannen en 3 vrouwen durven blind te springen voor de liefde en delen dezelfde droom: via de wetenschap gematcht worden aan hun ideale partner. Dat grote avontuur gaan ze dit seizoen allemaal samen aan. Ze delen de spanning in aanloop naar de trouw en wagen samen de grote sprong. De 4 koppels trouwen op dezelfde dag op 4 verschillende locaties. Het feesten nadien doen ze samen op één groot trouwfeest. En ook op huwelijksreis gaan ze samen, in hetzelfde resort. Bij wie slaat de vonk over?

'The Voice van Vlaanderen' - later dit najaar
De microfoons staan klaar en de rode stoelen gaan opnieuw aan het draaien. In het nieuwste seizoen van 'The Voice van Vlaanderen' gaan kersverse coaches Mathieu Terryn van Bazart en Jan Paternoster van Black Box Revelation samen met Koen Wauters en Natalia op zoek naar die ene stem die hen van hun sokken blaast. Ook onder de hosts schittert er dit seizoen jong en fris talent. Ervaren klassebak An Lemmens krijgt het gezelschap van Aaron Blommaert en Gloria Monserez.


'SOS Piet XL' - later dit najaar
Naar aanleiding van zijn 60ste verjaardag trekt Piet, gewapend met zijn iconisch valiesje en veel goesting, weer door heel Vlaanderen. Honderden mensen contacteerden hem met kookproblemen zoals ingevallen puddings, droge lasagnes of verbrande nagerechten. Maar Piet helpt niet enkel hen uit de nood, ook verschillende bekende Vlamingen zitten met een kookprobleem waaronder Goedele Liekens, Nathalie Meskens en Patje Krimson. Ook zij mogen op de hulp van Piet rekenen. En last but not least bezoekt Piet de meest spraakmakende koks uit 18 seizoenen SOS Piet om te kijken of ze nog weten 'wat ze geleerd hebben die dag'.

'Ik Ben Camille' - later dit najaar
Wat gebeurt er met een meisje van 20 wanneer ze op enkele jaren tijd de grootste popster van Vlaanderen wordt? In de biopic 'Ik Ben Camille' vertelt Camille Dhont open en eerlijk over haar leven als superster. Tot enkele jaren geleden was ze een schoolgaand meisje en nobele onbekende, vandaag staat ze op de drempel van een leven vol glitter en glamour. Camille neemt de camera’s mee privé, maar ook tijdens optredens, de opnames van haar nieuwe album, de voorbereidingen van haar Lotto Arena-concerten én de concerten zelf.

'K3, één jaar later' - later dit najaar
K3, één jaar later volgt exclusief hoe Hanne, Marthe en Julia het afgelopen jaar als nieuwe K3 hebben beleefd. Naast de première van hun Kom Erbij-tour, de videoclipopnames van Mango Mango, de razend drukke zomertour door Vlaanderen en de opnames van 'The Voice Kids' volgt de docu ook de zwangerschap van Hanne van heel dichtbij. Hoe kwamen Marthe en Julia te weten dat Hanne zwanger is? Wordt het een jongen of een meisje? Deze unieke blik achter de schermen én in het leven van Hanne, Marthe en Julia neemt de kijkers mee in de wereld van Vlaanderens meest succesvolle groep van dit moment.

'Erfgenaam Gezocht' - later dit najaar
Wat als er een vergeten fortuin op je ligt te wachten? In 'Erfgenaam Gezocht' gaat Axel Daeseleire opnieuw op zoek naar erfgenamen in binnen- en buitenland om hun erfenis alsnog te overhandigen. Dit seizoen krijgt hij de hulp van notaris Carol Bohyn. Tijdens zijn speurtocht komt Axel op onverwachte plekken, maakt hij verrassende ontmoetingen mee en ontrafelen zich ontroerende, grappige en aangrijpende familieverhalen. Aan het einde van de rit blijft er nog maar één vraag over: op welk bedrag heeft de erfgenaam recht?

'Code van Coppens' - later dit najaar
De ongebreidelde fantasie van Staf en Mathias kent in dit nieuwe seizoen écht geen grenzen meer. Hun vindingrijkheid lijkt wel eindeloos en ze trakteren opnieuw bekende Vlamingen op heel wat nieuwe raadsels en uitdagingen. Een kleine greep uit de duo's van deze reeks: Daphne Wellens en Frances Lefebure, Klaasje Meijer en Lize Feryn, Gers Pardoel en Nora Gharib, Jens Dendoncker en Jeroen Verdick en Luc Appermont en Bart Kaëll. De immer verstandige Lieven Scheire staat ook opnieuw paraat met een verklaring bij de meest opvallende proeven.

'I Can See Your Voice' - vanaf 2/9 om 20.35 uur
Zingen ze echt of slecht? Met 2500 euro op het spel daagt Jonas Van Geel elke week 2 kandidaten uit om te raden wie van de 7 performers echt kan zingen en wie iedereen voor de gek houdt. Dat alles zonder ook maar één noot te horen. De kandidaten krijgen daarbij de hulp van panelleden Kürt Rogiers, Ingeborg, Kamal Kharmach en Vincent Fierens en een wisselende gastartiest. Dat zijn niet de minste: Metejoor, Jérémie Makiese, Margriet Hermans, Regi & Pauline, Bart Peeters, Jaap Reesema, Loredana en Sylver maken dit seizoen hun opwachting. Kunnen zij de echte zangers van de valse onderscheiden?

LEGO MASTERS - vanaf 3/9 om 20.45 uur
Andy Peelman en zijn Nederlandse co-host Jamai Loman schotelen acht nieuwe teams uit België en Nederland een bijna onmogelijke uitdaging voor: het bouwen van nóg mooiere, creatievere, grotere en indrukwekkendere bouwwerken dan de afgelopen seizoenen. Wie bouwt spectaculairder dan de rest, wie heeft het beste technisch inzicht, wie heeft stalen zenuwen en welk duo wint 'LEGO MASTERS 2022'?

'Alloo bij de Verkeerspolitie' - vanaf 8/9 om 21.35 uur
Na jarenlang meerijden met de Federale Wegpolitie is Luk Alloo nu te zien op nationale en gewestelijke verbindingswegen waar hij een nieuw arsenaal aan overtredingen te zien krijgt: te snel rijden in de bebouwde kom, foutparkeerders, opgedreven brommertjes,… Alloo zit mee op de achterbank van de lokale verkeerspolitie en volgt dag en nacht een twaalftal agenten in de politiezones Gent en Sint-Niklaas. De kijker krijgt een beeld van de verkeerspolitie die ingrijpt, bemiddelt en verzoent, maar ook beboet, achtervolgt en oppakt.

'Beste Kijkers' - vanaf 7/9 om 20.35 uur
De gekste, grappigste en opmerkelijkste fragmenten van de week gemist? Niet getreurd, want Nathalie Meskens geeft in 'Beste Kijkers' graag een overzicht. Wekelijks zakken drie nieuwe kijkvrienden af naar de gloednieuwe studio om er met de voeten mee onder tafel te schuiven. Welke BV heeft het best tv gekeken en welk fragment haalt de grootste schaterlach naar boven? Een absoluut feest van het televisielandschap!

'Helden van Hier: De Kust' - vanaf 7/9 om 21.40 uur
Het zijn drukke dagen aan de kust van Oostende. Strandwachters, artsen en ambulanciers, politie en brandweerlui werken met man en macht om de kust veilig te houden. Rellen, vermiste kinderen, diefstal… 'Helden van Hier: De Kust' volgt het reilen en zeilen van de hulpdiensten.

'Helden van Hier: De MUG' - later dit najaar
Het zijn elke dag spannende momenten voor de 'Helden van Hier'. De klok rond staat de spoeddienst van het AZ Sint-Lucas in Gent paraat om uit te rijden met zwaailichten en sirene. De kijker beleeft de adrenaline van artsen, ambulanciers en verplegers tijdens hun levensreddende job vanop de eerste rij. Een brommer die overkop gaat, een sportongeval tijdens een basketbalmatch, een hartinfarct in de supermarkt, een werkongeval in een grote fabriek… De adrenaline van elke interventie is voelbaar tot in de huiskamer.

'De Kotmadam' - later dit najaar
Vlaanderens langstlopende sitcom over madame Jeanne, haar iconische snoepwinkeltje en haar studenten is eindelijk terug met nieuwe afleveringen. Met het 24ste seizoen voor de deur behoort 'De Kotmadam' ondertussen tot het collectief geheugen van de Vlaming. Misverstanden, studentenfratsen en onverwachte situaties leiden opnieuw tot veel humor. Kotmadam Jeanne (Katrien Devos) verwelkomt ook een nieuwe student: Simon, een rol voor Arno Moens.

'Familie' - vanaf 29/8 elke weekdag om 20.00 uur
Het 32ste seizoen wordt afgetrapt met een dubbele dosis spanning, drama en sensatie. Wordt de autocrash in het water Véronique (Sandrine André) fataal? Hoe loopt het drama af voor Lars (Kürt Rogiers) en Koen (Sieg De Doncker)? Overleeft Niko (Jo Hens) de boksmatch waarin hij KO werd geslagen? Hoe moet het verder met Quinten (Maxime De Winne), die met drugs is opgepakt in Singapore? Na een lange zomer krijgen de 'Familie'-kijkers eindelijk de antwoorden op hun vragen.

'Lisa' - vanaf 5/9 om 18.20 uur
Waar de fans van Lisa lang van droomden, is eindelijk gebeurd: Lisa (Tinne Oltmans) en Jonas (Oscar Willems) gaven elkaar het jawoord tijdens een spetterend huwelijksfeest. Maar leven ze nog lang en gelukkig? In een spannend nieuw seizoen van de telenovelle zet een dramatische gebeurtenis het leven van de personages in ieder geval flink op zijn kop… En dan zijn er nog die andere hamvragen: is Reinhout (Ben Van Ostade) de vader van Jonas? En overleeft Katja (Anouck Luyten) haar val of jaagt Gert wéér iemand de dood in?

Rode Duivels - later dit najaar
De voetbalfan volgt De Rode Duivels in hun laatste rechte lijn richting het WK. In september gaat het nationale elftal in duel tegen Wales en Nederland tijdens de laatste twee wedstrijden in de poulefase van de Nations League. Liefhebbers kunnen ook genieten van de laatste vriendschappelijke match van de Duivels tegen Egypte, voor ze naar Qatar vertrekken.


Lees ook:
VTM-zenders pakken uit met een najaar vol hits

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers