Ontdek de eerste beelden van nieuwe fictiereeks 'Arcadia'

vrijdag 3 februari 2023
Foto: Eén - © VRT 2023

Op het Filmfestival van Oostende gaat de gloednieuwe fictiereeks 'Arcadia', met een sterrencast waaronder Lynn Van Royen, Gene Bervoets en Natali Broods, in première . De reeks is later dit voorjaar te zien op Eén en VRT MAX, Eén loste al de eerste veelbelovende beelden.

Hoe ver ga je?
Hoe overleef je in een wereld waar een scoresysteem jouw levenskwaliteit bepaalt? En hoe ver ga je om jouw gezin te beschermen? Dat is het uitgangspunt van de spannende near-fiction reeks 'Arcadia', die zich dus afspeelt in de nabije toekomst.De internationale reeks is een samenwerking tussen VRT (Eén) en het Nederlandse KRO-NCRV (NPO), in coproductie met de Duitse WDR en SWR (ARD). De reeks wordt gemaakt door productiehuis jonnydepony in coproductie met Big Blue. 'Arcadia' is geschreven door Philippe De Schepper, Bas Adriaensen en Zita Theunynck, en wordt geregisseerd door Tim Oliehoek.

De diverse cast van 'Arcadia' is een sterke mix van grote Vlaamse en Nederlandse namen en frisse talenten. Onder andere Lynn Van Royen, Abigail Abraham, Melody Klaver, Ellie de Lange, Gene Bervoets, Monic Hendrickx, Maarten Heijmans, Naomi Janssens, Wim Opbrouck, Aus Greidanus, Ikram Aoulad, Natali Broods, Boris Van Severen, Thomas Ryckewaert, Lukas Bulteel, Rutger Messerschmidt en Mustafa Duygulu zijn in de reeks te zien.

Een nieuwe, betere samenleving?
Na een grote catastrofe ontstaat een nieuwe samenleving, 'Arcadia'. Omdat grondstoffen schaars geworden zijn, wordt een puntensysteem geïntroduceerd: de Burgerscore. Die bepaalt wat je kan en mag doen in deze maatschappij, en waar je als burger recht op hebt.

'Arcadia' volgt een gezagsgetrouwe familie die dankzij haar hoge score een goed leven kan leiden. Maar alles verandert wanneer aan het licht komt dat de vader van de familie gefraudeerd heeft om de Burgerscore van twee van zijn dochters hoog te houden. Hij wil hen zo beschermen tegen een wereld waarin alles afhangt van hun score. Als straf wordt hij uit 'Arcadia' verbannen naar de buitenwereld, die quasi onbewoonbaar is en waar alleen de sterksten kunnen overleven. Zijn vrouw en vier dochters blijven alleen achter en krijgen strafpunten voor zijn fraude. Ze komen terecht in een kluwen van bedrog en verraad, waarbij de solidariteit tussen de vrouwen steeds meer op de proef wordt gesteld. Kiezen ze voor zichzelf of elkaar?

'Arcadia' kan rekenen op de steun van het VAF/Mediafonds, Screen Flanders, Belga Films Fund, de Belgische Tax Sheltermaatregel, Netherlands Production Incentive.

DOSSIER: Voorjaar 2023: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers