Njam! pakt opnieuw uit met culinaire topnamen in nieuw seizoen van 'De Eregast'!

zaterdag 25 november 2023
Foto: njam! - © Studio 100 2023

De feesten zijn in aantocht en daarom pakt njam! ook dit najaar uit met een dosis gastronomische verwennerij en feestelijke recepten op je televisiescherm.

Vanaf 26 november is 'De Eregast' terug! Culinaire drievuldigheid Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone trekken dit jaar naar een nieuwe locatie, in het prachtige West-Vlaamse Heuvelland. Ze nodigen opnieuw een paar van hun culinaire helden uit, een indrukwekkende reeks grootheden uit de Belgische gastronomie, en verwennen hen met een heerlijk driegangenmenu.



Ze ontvangen dit jaar niet de minsten... Eerst in de rij verwachten onze njam!-chefs de jongste driesterrenchef van België: Tim Boury. Daarna schuift er een geweldig vrouwelijk gastronomisch talent aan, wijnsommelier Sepideh Sedaghatnia. Ook de Antwerpse driesterrenchef Viki Geunes mag niet ontbreken in de line-up. Zo hebben we, met Peter Goossens in seizoen 1 van 'De Eregast', de 3 driesterrenchefs die België telt in dit programma mogen verwelkomen. En tot slot komt Marcelo Ballardin zijn straffe verhaal delen van hoe hij zich opwerkte van een gewone Braziliaanse jongen tot Sterrenchef in Gent.

Zoals gewoonlijk zetten Peppe, Dominique en Jeroen, met de nodige zenuwen, de gasten elke dag opnieuw culinair in de bloemen met drie heerlijke gangen geïnspireerd door de eregast van de dag.

In de eerste aflevering eert Jeroen driesterrenchef Tim Boury met een voorgerecht van Peruviaanse ceviche van dorade met Leche di tigre van passievrucht, kruidensalade en korianderolie. Daarna is het aan Peppe, hij weet dat Tim zot is van pasta en verrast hem met een Italiaans hoofdgerecht dat hem zeker kan bekoren: Cannelloni chiuso gevuld met ossenstaart en daarbij ricotta salata, eekhoorntjesbrood, hazelnoot, beurre noisette kastanjes en zwarte truffel. Dominique haalt zijn inspiratie uit Japan voor het dessert en trakteert op homemade Mochi ijs met sneeuw van yuzu die hij er aan tafel bij serveert, als ode aan het zaalpersoneel van sterrenzaken.

Maar 'De Eregast' draait niet alleen om koken. Onze chefs gaan ook op culinair avontuur met de eregast en voeren openhartige gesprekken over hun leven in en rond de gastronomie. De volledige interviews met de eregasten zijn te bekijken op het njam! YouTube kanaal.

Dankzij 'De Eregast' sturen we iedereen de feestdagen in met een heerlijke portie kookinspiratie. Goedgekeurd door de top van de culinaire wereld en met veel liefde en fun bereid!

'De Eregast', vanaf 26 november elke zondag een nieuwe aflevering om 11.00, 16.00 en 23.00 uur op njam!.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo BNNVARA logo

Schrijver Onno Blom zet de zoektocht naar het verleden van zijn familie voort en bezoekt de artillerie van de landmacht. Samen met militair historicus Herman Amersfoort gaat hij naar de Grebbelinie en de Soesterduinen, om te kijken waar het Nederlandse leger en zijn grootvader in de vijf oorlogsdagen in mei 1940 stonden opgesteld. Onno's vader Hans vertelt hoe het contact met de NSB-kant van de familie onhoudbaar werd toen opa Jan bij het verzet ging. Ze vinden een NSB-krant waarin overgrootvader Johan het bestaan van Jan zelfs doodzwijgt. Onno bezoekt boerderij Hoogwerf, de plek waar de verzetsgroep van opa Jan is ontstaan.
br>'In de Ban van Goed en Fout', om 23.05 uur bij BNNVARA op NPO,2.

Dossiers